fbpx

Novi Tara Ultra Trejl 2.jula - planinarska trka vrhunskih sportista!

Novi Tara Ultra Trejl 2.jula - planinarska trka vrhunskih sportista!

 U subotu, 2. jula, na Kaluđerskim barama u Nacionalnom parku Tara biće održan treći po redu "Tara ultra trejl".

Reč je planinarskoj trci koja okuplja kako vrhunske sportiste tako i rekreativce koje spaja ljubav prema prirodi i trčanju van uređenih staza.Ove godine manifestacija će okupiti rekordnih 500 učesnika (400 takmičara i stotinak dece na dečjoj trci) iz 9 zemalja.

Za treće izdanje Tara Ultra trail-a pripremili smo 4 potpuno nove staze koje će takmičare voditi dolinom Jarevca, do istoimenog jezerca, preko najvišeg vrha Tare – Zborišta (1545 m), fantastičnim spustom pored tri planinska jezera: Ploštice, Spajići i Zaovinsko jezero, zatim preko vrha Gavran i pored vidikovaca koji oduzimaju dah: Osluša, Sokolarica i Crnjeskovo! Poseban bisere staze predstavljaju vodopad Lađevac i srednjevekovni manastir Rača.

tara ultra trail 2 800x595

Najkraća staza TUT 11 duga 11 km sa 450 metara uspona je idealna za početnike i one koji vole kraće trejl trke. Najmasovnija trka će biti TUT 25 duga 25,4 km sa 1320 metara kumulativnog uspona i ovo je prava poslastica za srednjeprugaše. TUT 46 staza od 47,5 km sa 2110 m kumulativnog uspona predstavlja odličnu priliku za sve one koji bi da se po prvi put oprobaju na ultra distancama. Glavna trka je TUT 66 na stazi od 64,7 km i 3250 metara uspona - pravi test mentalnih i fizičkih sposobnosti za sve one koji se odluče za ovaj izazov. Ova trka se boduje u okviru Nacionalne serije u skajraningu (planinskom trčanju) Planinarskog saveza Srbije.

TARA ULTRA TRAIL 3 800x595

Nismo zaboravili ni najmlađe, naše buduće šampione, za njih smo spremili dečju trku TUTić.

Start i cilj svih trka je na prostoru hotela "Beli bor".

Satnica

7.00 start TUT 66

7.30 start TUT 46

9.00 start TUT 25

9.30 start TUT 11

9.45 start TUTić

Pobednici na kraćim stazama se očekuju oko 10.30

Pobednici na najdužoj trci se očekuju oko 14 časova.

Proglašenje pobednika je u 19 časova.

 Trku organizuje udruženje "Tara Ultra" uz podršku Nacionalnog parka Tara, Opštine Bajina Bašta, Turističke organizacije "Tara-Drina" Bajina Bašta, VU "Tara".
Sponzori trke su kompanije: Beosport, Knjaz Miloš i Imlek.

TARA ULTRA TRAIL 800x459

 

Podeli ovu vest

O Portalu

Portal koji promoviše Srbiju i njene vrednosti. Sve na jednom mestu, priča o Srbiji koju volimo, njenoj tradiciji, lepotama, ljudima i događajima.

Najnovije vesti