fbpx

Pupinova autobiografija na letovima "Er Srbije"

Pupinova autobiografija na letovima "Er Srbije"

Er Srbija u saradnji sa beogradskim Zavodom za udžbenike odštampala je autobiografiju jednog od najvećih svetskih naučnika Mihajla Pupina, pod nazivom „Sa pašnjaka do naučenjaka“. Ta knjiga prvi put je objavljena 1923. godine u Njujorku na engleskom jeziku, a godinu dana kasnije nagrađena je Pulicerovom nagradom. Najnovije izdanje knjige dostupno je na srpskom i engleskom jeziku i moći će da se kupi u avionu Er Srbije sa likom slavnog naučnika, poslovnicama nacionalne avio-kompanije u Belvilu i kod Crkve Svetog Marka u Beogradu, kao i u Premijum salonu na beogradskom aerodromu.

“Prošlo je tek nešto više od mesec dana od kako je u Srbiju stigao drugi širokotrupni avion erbas A330-200 koji nosi ime i lik velikog naučnika Mihajla Pupina. Na taj način, naša kompanija želela je da oda priznanje jednom od najvećih umova i najboljih profesora elektrotehnike svih vremena koji nikada nije zaboravio srpsko poreklo i svoj zavičaj. Korice čuvene Pupinove autobiografije koju smo nedavno odštampali vizuelno su usaglašene sa repom aviona. Postoji izvesna veza između Pupina i Er Srbije. Naime, baš kao što je Pupin svojim otkrićima povezao ceo svet, srpska nacionalna avio-kompanija, kroz svoju mrežu destinacija, trudi se da putnicima približi ceo svet,” kaže Boško Rupić, direktor komercijale i strategije Er Srbije.

Knjiga „Sa pašnjaka do naučenjaka“ je istinita priča o srpskom pastiru iz malog sela Idvor koji je postao jedan od preteča ere telekomunikacija. Na srpskom jeziku, u prevodu M. Jevtića, knjiga je prvi put objavljena 1929. godine, u izdanju Matice srpske iz Novog Sada. Novo izdanje knjige štampano je na srpskom i engleskom jeziku u tiražu od po 500 primeraka.

 

Podeli ovu vest

13/03/2024 0 comment

Turistička organizacija „Tara-Drina“ Bajina Bašta, JP „Nacionalni park Tara“ i Turistička organizacija „Zlatibor“ u saradnji sa nacionalnom turističkom organizacijom organizuju promociju knjige "Zlatibore pitaj Taru" autora Ranka Milanovića, Siniše Spasojevića, Danijele Ćirković i Biljane Mihajlović. Promocija će se održati u Turističkom info ...

O Portalu

Portal koji promoviše Srbiju i njene vrednosti. Sve na jednom mestu, priča o Srbiji koju volimo, njenoj tradiciji, lepotama, ljudima i događajima.

Najnovije vesti