fbpx

Kosidba na Stolu, takmičenje čuvara tradicije

Kosidba na Stolu, takmičenje čuvara tradicije

Turistička organizacija „Bor“, pod pokroviteljstvom grada Bora i uz tehničku podršku Centra za kulturu grada Bora, organizuje manifestaciju „Kosidba na Stolu“ u ponedeljak, 07. avgusta 2023. godine, sa početkom u 09:00 časova.

Na manifestaciji će biti organizovano individualno takmičenje prijavljenih kosača, košenjem parcele livadske trave na tradicionalan način u neposrednoj okolini Planinarskog doma.

Pravo učešća na manifestacije „Kosidba na Stolu“ imaju svi punoletni učesnici koji se prijave i dođu na takmičenje sa potrebnom opremom za košenje.

Na takmičenju je dozvoljeno korišćenje standardne kose ili kose kovanice standardnih dimenzija.

 Program:

– Od 09-09:45 -pripreme za takmičenje;

– Početak takmičenja je u 10:00 časova.

– Nakon završetka takmičenja, članovi žirija, pristupaju bodovanja takmičara po unapred propisanim kriterijumima i proglašavaju pobednike kosidbe.

– Manifestacija se u

 

Podeli ovu vest

16/09/2023 0 comment

 Tradicionalni, deveti po redu, Sabor lovaca na Tari organizuje se ove godine u nedelju, 17. septembra u prostoru rasadnika Nacionalnog parka Tara na Kaluđerskim barama. Organizatori manifestacije su Opština Bajina Bašta i grad Užice, Turistička organizacija „Tara-Drina“ Bajina Bašta i lovačka udruženja „Soko“ iz Bajine Bašte i „Užice“ iz ...

O Portalu

Portal koji promoviše Srbiju i njene vrednosti. Sve na jednom mestu, priča o Srbiji koju volimo, njenoj tradiciji, lepotama, ljudima i događajima.

Najnovije vesti