fbpx

Premijera srpske komedije "Mamaroš" 25.novembra u Sava centru

Premijera srpske komedije "Mamaroš" 25.novembra u Sava centru

Dugometražni igrani film "Mamaroš" reditelja i scenariste Momčila Mrdakovića imaće beogradsku premijeru 25. novembra u "Sava centru", najavljeno je danas na konferenciji za novinare u "Takvudu".

Glavne uloge u ovoj komediji i drami igraju Bogdan Diklić i Mira Banjac, a u glumačkoj ekipi su i Bane Vidaković, Anita Mančić, Sergej Trifunović, Goran Radaković, Dragan Bjelogrlić, Miloš Samolov.

Debitantski film sredovečnog arhitekte Mrdakovića imao je svetsku premijeru u junu u zvaničnoj konkurenciji Moskovskog internacionalnog festivala, gde je dobio odlične kritike i uopšte je bolje prihvaćen u inostranstvu nego na domaćim festivalima proteklog leta.

Mrdaković je izjavio da je film inspirisan njegovim i životom njegove majke, ali da nije imitacija. Kako je dodao, Mira Banjac nikada nije ni srela njegovu majku.

Autor je izjavio da on jeste film-fanatik, da je odrastao u Kosovskoj ulici i rano otkrio Kinoteku, a zatim i Fest, te da je celog života voleo film, a godinama želeo da snimi svoju priču o normalnim ljudima u nenormalnim situacijama.

"Nije bilo lako ući u to bez škole, zato je od ideje do premijere prošlo puno vremena. Ja sam autsajder, ali sam konačno našao dobru ekipu", rekao je Mrdaković koji ipak ima znatno filmsko iskustvo kao saradnik na mnogim projektima, a bio je čak asistent režije u Kusturičinom "Podzemlju".

Diklić je izjavio da ga je "Mamarošu" privukao zanimljiv scenario.

Producent Igor Turčinović istakao je da je nemački koproducent, slavni Fatih Akin rekao kako će nemačka publika gledati "Mamaroša" kao dokumentarac, što je kompliment za uverljivost i životnost glumačke ekipe.

Turčinović je dodao da je film odlično primljen u Rusiji i izrazio nadu da će se svideti i beogradskoj publici. Međutim, kako je napomenuo, to je vrsta filma za koju je potrebno malo vremena da "legne", a kod nas, nažalost, multipleski zatrpani američkim hitovima već posle desetak dana skidaju domaći film sa repertoara.

Podeli ovu vest

09/09/2014 0 comment

 "Bićemo prvaci sveta" film i serija  o osnivačima čuvene jugoslovenske škole košarke i prvoj zlatnoj medalji na prvenstvu u Ljubljani, 1970. godine, počeli su da se snimaju u Beogradu, u režiji Darka Bajića. Scenario je napisao Nebojša Romčević u saradnji sa Gordanom Mihićem i Ognjenom Sviličićem, a po ideji Zvonimira Šimuneca koji ...

25/03/2024 0 comment

Zeleni venac, koji je zauzimao prostor od Brankove, Lomine, Reljine,Prizrenske i Sremske ulice, bio je nekada prostrana ustajala duboka bara, kao ...

23/03/2024 0 comment

 Dobroseličku bogomolju pravio majstor Mitar pre 203 godine Kad se magistralom prođu Vodice na Zlatiboru, kod Borove glave valja skrenuti ...

05/03/2024 0 comment

Slika Paje Jovanovića "Odmor bašibozuka", nedavno kupljena na aukciji londonskog "Sotbija", od danas je, i biće tokom marta, izložena u Konaku ...

23/03/2024 0 comment

 Povodom manifestacije „Dani kraljice Jelene“ koja će se održati od 1. do 9. juna ove godine, juče je organizovana akcija sadnje jorgovana od ...

O Portalu

Portal koji promoviše Srbiju i njene vrednosti. Sve na jednom mestu, priča o Srbiji koju volimo, njenoj tradiciji, lepotama, ljudima i događajima.

Najnovije vesti