fbpx

Svetski virtouz, srpski violinista Jovan Kolunžija priprema gala koncert

Svetski virtouz, srpski violinista Jovan Kolunžija priprema gala koncert

Srpski omiljeni violinski virtuoz Jovan Kolundžija i ove godine održaće tradicionalni decembarski Gala koncert u Kolarčevoj zadužbini. Nastupiće 4. decembra sa španskim flautistom Klaudiom Arimanijem i Gudačima sv. Đorđa.

Na koncertu pod nazivom "Majstori baroka i klasike" proslavljeni violinista Kolundžija, flautista Arimani i Gudaci sv. Đorđa izvešće dela jednog od najpopularnijih kompozitora svih vremena, Antonija Vivaldija, omiljena kod široke publike posebno čuvena "Godišnja doba", koja se dugo nisu našla na repertoaru Kolundžije, a poznato je da ih izvodi sa izuzetnom virtuoznošću.

Jedna od najdužih koncertnih tradicija u regionu, vezana je za ime Kolundžije koji osmu godinu zaredom u decembru pozdravlja svoju publiku u Kolarcu posebno osmišljenim koncertnim projektima.

Ovogodišnji koncert donosi pravu ekskluzivu, jedan od najpoznatijih i najcenjenijih flautista današnjice Arimani iz Španije, biće gost Kolundžije i sa ansamblom Gudači sv. DJordja prirediće pravi muzički praznik, uz dela Volfganga Amadeusa Mocarta, kompozitora po čijim je izvodjenjima stekao svetsku slavu.

Na programu je Koncert za flautu u G-duru i Andante u C-duru, čije će izvodjenje biti prava retkost, s obzirom da se ne može čuti često, čak ni na svetskoj koncertnoj sceni, najavio je Gvarnerius.

Arimani je jedan od najpoznatijih i najuglednijih španskih solista. Nastupao je sa najvećim umetnicima našeg vremena, a smatraju ga naslednikom legendarnog flautiste Žana Pjera Rampala, čiji je bio najbolji učenik i često su delili koncertnu scenu.

Posle najprestižnijih koncertnih sala poput njujorškog Karnegi Hola, moskovske sale Čajkovski, sala Gavo i Plejel u Parizu i mnogih drugih, Arimani će u Beogradu nastupiti prvi put.

Podeli ovu vest

01/10/2017 0 comment

Oktobar je deseti mesec u godini. Ima 31.dan. Seljaci ga vole jer je to mesec kada se sabiraju plodovi godišnjeg mukotrpnog rada. I građani ga vole, naročito oni koji se sete da imaju familiju na selu. Vole ga i oni koji su se u maju zaljubili. Zato su Srbi oktobru nadenuli i imena svadbar,kišni,listopad.Svima koji se ovog meseca ...

25/03/2024 0 comment

Zeleni venac, koji je zauzimao prostor od Brankove, Lomine, Reljine,Prizrenske i Sremske ulice, bio je nekada prostrana ustajala duboka bara, kao ...

23/03/2024 0 comment

 Dobroseličku bogomolju pravio majstor Mitar pre 203 godine Kad se magistralom prođu Vodice na Zlatiboru, kod Borove glave valja skrenuti ...

05/03/2024 0 comment

Slika Paje Jovanovića "Odmor bašibozuka", nedavno kupljena na aukciji londonskog "Sotbija", od danas je, i biće tokom marta, izložena u Konaku ...

23/03/2024 0 comment

 Povodom manifestacije „Dani kraljice Jelene“ koja će se održati od 1. do 9. juna ove godine, juče je organizovana akcija sadnje jorgovana od ...

O Portalu

Portal koji promoviše Srbiju i njene vrednosti. Sve na jednom mestu, priča o Srbiji koju volimo, njenoj tradiciji, lepotama, ljudima i događajima.

Najnovije vesti