fbpx

Proslava Nove godine u Republici Srpskoj

Proslava Nove godine u Republici Srpskoj

Širom Srpske očekuje nas mnogo zanimljivih novogodišnjih sadržaja, uz bogat i raznovrstan program prilagođen svim generacijama. Programi se realizuju u skladu sa epidemiološkim mjerama.

Riječ je o manifestacijama zabavno-turističkog karaktera koje imaju za cilj promovisanje turističkih, gastro i kulturnih sadržaja Republike Srpske. Prema informacijama koje imamo sa lokala iste privlače pažnju i domaćih i stranih gostiju.
Kako bi se upotpunila praznična atmosfera svi gosti će tokom ovih dana moći da uživaju u mnoštvu zabavno-kulturnih sadržaja kao i u raznovrsnoj prodajnoj i izložbenoj ponudi.

Banja Luka 2 Nova godina

Smještajni kapaciteti za novogodišnje praznike u Republici Srpskoj su u značajnoj mjeri popunjeni. Što se tiče destinacija poput Jahorine, Trebinja tu su smještajni kapaciteti od 80 do 90 odsto već popunjeni i uglavnom se radi o domaćim i gostima iz regije. .

Osim ove dvije destinacije i u ostalim krajevima Srpske očekujemo interesovanje za predložene programe, i popunjenost na ovom novou. Svakako da sve one koji dođu očekuje dobar provod i ulazak u novu 2022. godinu sa pozitivnom energijom i dobrim provodom.

U glavnom gradu Srpske u parku "Petar Kočić" uz odbrojavanje i svečano paljenje novogodišnjih lampica, 01.12.počela je manifestacija "Banjalučka zima 2021/2022". Prekrasan ambijent, klizalište, luna-park i sjajna gastro ponuda samo je dio onog što vas očekuje tokom "Banjalučke zime". U novogodišnjoj noći na Trgu Krajine banjalučane će zabavljati estradne zvijezde Petar Grašo i Neda Ukraden, a 01.januara 2022.godine za sve ljubitelje narodne muzike koncert će održati regionalna zvijezda Ana Bekuta.
Pored navedenih izvođača, učestvovaće i umjetnici i izvođači iz grada na Vrbasu, kako bi se na taj način podržala i promovisala i domaća muzička scena.

Na jugu Srpske u novogodišnjoj noći Trebinjce i goste će zabavljati Ana Bekuta a uoči Nove godine nastupiće pop grupa Tropiko bend, . Na šetalištu od spomenika Dučiću do Kulturnog centra, biće organizovani različiti sadržaji za mališane.

Nova godina na Jahorina 2022 – očekuje nas potpuno novi doživljaj novogodišnjeg provoda. Zimske čarolije u novogodišnjoj noći dobijaju potpuno novu dimenziju. Ako tome dodamo i novogodišnje skijanje uz kuhano vino i planinske đakonije doživljaj je potpun. U toku dana gosti mogu uživati u zimskim čarolijama i poneti sa sobom najlepše uspomene uz najbolju novogodišnju zabavu. Ugostiteljski objekti na Jahorini će imati organizovane dočeke nove godine, koji već kako smo rekli mahom i popunjeni.

Vodeći velnes i spa centar u Srpskoj Banja Vrućica pripremila je dvodnevne i trodnevne aranžmane u hotelu „Kardial“, gdje goste očekuju gastronomski specijaliteti, uživanje u velnes centru, luksuznom smještaju i dobroj zabavi.

Opština Foča ove godine prvi put organizuje zimsku manifestaciju „Zima u Foči“ koja će se održati od 12. decembra do 3. februara 2022. godine.U ovom periodu, biće priređeni brojni sadržaji zabavnog, kulturnog, sportskog i edukativnog karaktera namijenjeni đeci i odraslima, kao što su klizalište, kućice sa prigodnim proizvodima i uslugama, te novogodišnji program.“Zima u Foči”,

 U gradu Doboju će se u periodu 24.12.2021.-15.01.2022. godine po drugi put organizovati manifestaciju „Zimska čarolija Doboj 2021-2022“. Predmetna manifestacija podrazumijevaće niz sadržaja u prazničnom duhu, zabavnog, kulturnog, sportskog i edukativnog karaktera, namijenjenog djeci i odraslima (klizalište, prodajni objekti – kućice sa prigodnim proizvodima/uslugama, novogodišnji program i drugi prigodni sadržaji).

 Takođe, u Gradišci od 15.12.2021. godine, pod nazivom manifestacija "Zimski grad" koju otvara Dejan Petrović i Big bend sa koncertom, ulaz je slobodan. Za sve građane je besplatno klizanje na dan otvaranja od 17.00 časova, sa "Fazonkom" koji će se predstaviti ljubiteljima dječije igre i smijeha.

Manifestacija “Prijedorska zima” počinje u nedjelju 5. decembra instalacijom figura Snješka Bijelića i trajaće do 6.januara kada će biti završene prigodne praznične svečanosti, s tim da će u tom periodu biti organizovano oko 40 sadržaja na osam lokacija.

Što se tiče dočeka nove godine na trgu za sada su potvrđeni programi u Banjaluci i Trebinju, a kako u ovim, tako i u svim ostalim gradovima širom Srpske novogišnja noć će se dočekati u brojnim ugostiteljskim i smještajnim objektima koji samostalno organizuju doček za svoje goste.

Banja Luka 3

 

Podeli ovu vest

Turistička Organizacija Republike Srpske TORS

Turistička Organizacija Republike Srpske TORS

O Portalu

Portal koji promoviše Srbiju i njene vrednosti. Sve na jednom mestu, priča o Srbiji koju volimo, njenoj tradiciji, lepotama, ljudima i događajima.

Najnovije vesti