fbpx

Ruski hrt - veoma plemenit i privržen ljubimac

Ruski hrt - veoma plemenit i privržen ljubimac

Ruski hrt je plemenit, ponosan i dostojanstven pas. Za one koji imaju dosta prostora, ovaj pas savršeno će se uklopiti u porodicu.Ruski hrt barzoj je pas vredan poštovanja jer nikad mu ni jedna divljač koju goni ne umakne.

S obzirom da je jako visok, Ruski hrt jednostavno privlači pažnju. Glava mu je jako dugačka, mršava i uska, a njuška mu je zakrivljena. Leđa su mu elegantno zakrivljena. Ima vrlo prepoznatljiv rep, dugačak i zakrivljen, koji nisko visi. Pored toga, krzno oko vrata vrlo je debelo i bujno, dajući psu jedinstven izgled. Oči su mu tamne i specifičnog duguljastog oblika. Krzno mu je relativno dugačko i svilenkasto.

 Vrlo  je privržen pas, ali to ne pokazuje toliko i ne žudi za pažnjom kao drugi psi. Zna da bude suzdržan u blizini neznanaca. Vrlo je tih i retko laje, stoga nije pogodan za psa čuvara. Obično se dobro ponaša, ali sporo sazreva, pa se dugo ponaša kao štene. Ako postane destruktivan, verojatno mu je dosadno.

Veliki je, snažan i brz, pa se preporučuje rano početi s treningom poslušnosti. Pametan je, no vrlo tvrdoglav i sporo uči vaše naredbe. 

Ruski hrt se dobro slaže s decom ukoliko odrasta s njima. Obično se dobro slaže s drugim ljubimcima u kući , ali  mužjaci znaju da  budu  agresivni prema drugim mužjacima. Ruski hrt je lovački pas, lovi pomoću vida, voli trčati i voli ganjati.

Jako je bitno neprestano ga držati na uzici ili u ograđenom prostoru jer je sklon naganjati sve što se kreće. Ako vam pobegne, teško ćete ga uloviti. Potrebna mu je svakodnevna vežba, voli da trči i voli duge šetnje. 

Negovu dugu i svilenkastu dlaku nije teško održavati. Redovno  češljanje i šamponiranje, biće dovoljni. Srećom ne treba ga često kupati, jer to zna da bude malo nezgodno zbog njegove veličine.

Podeli ovu vest

03/01/2021 0 comment

Ova rasa pasa pripada grupi rasa goniča koji su rašireni na teritoiriji Balkana. Može se pretpostaviti da su na formiranje ove rase značajnu ulogu imali goniči iz Male Azije. Prvi opis ove rase datira iz 1905. kada je Franz Laska, uz ostale goniče Balkana, opisao i ove pse. Kinološki je zvanično priznata na međunarodnom nivou od FCI 1948. godine. ...

16/12/2020 0 comment

Oslonjena na tradiciju ručnog pletenja u zlatiborskom kraju u Zapadnoj Srbiji, firma Sirogojno Company već decenijama neguje "Sirogojno Style". ...

01/04/2021 0 comment

Šumadinac,srpski stvaralac izvorne narodne muzike, Dragiša Nedović je čovek koji je pesmom "Tekla reka Lepenica" ovekovečio svoj grad, a sa 800 ...

O Portalu

Portal koji promoviše Srbiju i njene vrednosti. Sve na jednom mestu, priča o Srbiji koju volimo, njenoj tradiciji, lepotama, ljudima i događajima.

Najnovije vesti