fbpx

Pažljivo negujte cveće tokom zime

Pažljivo negujte cveće tokom zime

Kako bi ste  tokom zime sačuvali vaše  cveće u kući i da  ne bi venulo povedite računa o potrebama biljaka za prirodnom svetlošću i suvim vazduhom, jer im to, više od svega, tada nedostaje.

Idealna temperatura za držanje cveća je između 15 I 20 stepeni Celzijusa. Preko zime biljkama nije potrebna prihrana, osim za one koje očekuje cvetanje, kao što su ciklame, azaleje, kaktusi... Da bi biljka mogla da raste lepo, odstranjujte suve listove i uvele izdanke redovno.

Ne smete naglo menjati temperaturu. Kada provetravate prostoriju, cveće mora biti sklonjeno od promaje.

S obzirom da većina biljaka koje uspevaju kod nas traže mnogo svetlosti, saksije postavite bliže prozorima, ali ne uz radijatore.

ljubicica

Tamo gde ima dosta svetlosti, mesto je za kaktuse. Da bi na proleće procvetali, tokom zime ih ne treba zalivati, osim ako je u stanu veoma toplo. Kaktus za kojeg se primenjuje suprotno pravilo zove se božićni cvet.

kaktusi

Tokom zime biljke miruju, tako da ne bi bilo dobro baviti se presađivanjem. Ako baš želite ili morate da presadite neki cvet, morate nabaviti novu zemlju i saksiju broj veću od prethodne.

Podeli ovu vest

03/01/2021 0 comment

Ova rasa pasa pripada grupi rasa goniča koji su rašireni na teritoiriji Balkana. Može se pretpostaviti da su na formiranje ove rase značajnu ulogu imali goniči iz Male Azije. Prvi opis ove rase datira iz 1905. kada je Franz Laska, uz ostale goniče Balkana, opisao i ove pse. Kinološki je zvanično priznata na međunarodnom nivou od FCI 1948. godine. ...

16/12/2020 0 comment

Oslonjena na tradiciju ručnog pletenja u zlatiborskom kraju u Zapadnoj Srbiji, firma Sirogojno Company već decenijama neguje "Sirogojno Style". ...

01/04/2021 0 comment

Šumadinac,srpski stvaralac izvorne narodne muzike, Dragiša Nedović je čovek koji je pesmom "Tekla reka Lepenica" ovekovečio svoj grad, a sa 800 ...

O Portalu

Portal koji promoviše Srbiju i njene vrednosti. Sve na jednom mestu, priča o Srbiji koju volimo, njenoj tradiciji, lepotama, ljudima i događajima.

Najnovije vesti