fbpx

Izaberite najlepše cveće za vašu terasu

Izaberite najlepše cveće za vašu terasu

Prelepi cvetovi na balkonu koji izazivaju divljenje prolaznika nije teško izabrati, a vaš spoljnji kutak će biti lep, mesto gde možete da uživate.

U cilju biranja cveća koje se može zasaditi na balkonu važno je odrediti pravac svetlosti. Za balkone koji dobijaju mnogo sunčeve svetlosti i gledaju na jug biraju se biljke drugačije od onih koje možete saditi na balkonima koji su u senci.

Bez ikakvog straha pokušajte sa sadnjom cveća i potrudite se da ulepšate svoj balkon, koji će se svojom lepotom i bojama isticati od ostalih balkona u zgradi. Neke biljke u saksiji su takođe pogodne za balkone, jedna od omiljenih je Begonija. Listovi begonije obično imaju svetlu prelepu boju, pa begonije koje nisu još uvek u cvetu izgledaju dekorativnu i šareno.

Balkoni koji su okrenuti ka južnoj strani, pogodni su za gajenje začinskih biljaka, poput Potočarke ili Karanfilića. Ako želite da sadite puzavice, obavezno stavite žicu ili oslonac kako bi puzavice mogle da se uvijaju oko njih. Prkos je takođe dekorativna vrsta koja ima lepe cvetiće u jarkoj boji, a dobro podnosi jako osvetljena i topla mesta.

Na balkonima koji se suočavaju sa severom i zapadom možete zasaditi mirisni duvan, hortenzije, minđušice, prelepe gomoljaste begonije, bršljan i asparagus...

Balkoni okrenut prema istoku dobijaju sunčevu svetlost samo ujutru. Izaberite slatki duvan, neven ili Begonia krtolu za te balkone. Cveće može da se sadi u saksijama ili horizontalnim žardinjerama. Za obilno cvetanje, biljke treba hraniti kompleksnim mineralnim đubrivom.

I ne zaboravite da odmah uklonite izbledele i suve cvetove, tako će vaše biljke trajati duže i cvetati u izobilju!

balkon cvece 2

Podeli ovu vest

03/01/2021 0 comment

Ova rasa pasa pripada grupi rasa goniča koji su rašireni na teritoiriji Balkana. Može se pretpostaviti da su na formiranje ove rase značajnu ulogu imali goniči iz Male Azije. Prvi opis ove rase datira iz 1905. kada je Franz Laska, uz ostale goniče Balkana, opisao i ove pse. Kinološki je zvanično priznata na međunarodnom nivou od FCI 1948. godine. ...

16/12/2020 0 comment

Oslonjena na tradiciju ručnog pletenja u zlatiborskom kraju u Zapadnoj Srbiji, firma Sirogojno Company već decenijama neguje "Sirogojno Style". ...

01/04/2021 0 comment

Šumadinac,srpski stvaralac izvorne narodne muzike, Dragiša Nedović je čovek koji je pesmom "Tekla reka Lepenica" ovekovečio svoj grad, a sa 800 ...

O Portalu

Portal koji promoviše Srbiju i njene vrednosti. Sve na jednom mestu, priča o Srbiji koju volimo, njenoj tradiciji, lepotama, ljudima i događajima.

Najnovije vesti