fbpx

Manikir - elegancija i urednost

Manikir  - elegancija i urednost

Priča oko laka za nokte započinje još dvadesetih godina prošlog veka od strane francuskog make up artista Mišela Menarda. Već 1927. godine slavni Max Factor uvrstio je tadašnju bočicu laka za nokte u svoju široku make up paletu.

Radilo se o laku u obliku kreme koja se nanosila na nokat čime bi on poprimio intenzivnu ružičastu nijansu. Mala revolucija dogodila se 1932. godine kada je slavna kuća Revlon lansirala svoje lakove za nokte. I ne samo to! Revlon je tada počeo nuditi nijanse lakova za nokte koji verno prate nijanse ruževa za usne. I danas, osamdeset godina nakon što je Revlon postavio to pravilo, nije retkost da mnoge žene, posebno one koje cene klasiku, brižno usklađuju nijansu na noktima s onom na usnama.

lak za nokte elizabet arden

Tek pojavom velikih holivudskih zvezda poput Grete Garbo i Džoan Kraford nokti su postali izuzetno bitan deo izgleda svake žene koja drži do sebe. Rita Hejvort bila je jedan od onih kojima proizvođači lakova mgu zahvaliti na ekspanziji prodaje u četrdesetima. Naime, glumica je volela duge crvene nokte, a kad glumice nešto vole, trend se polako širi svetom.

lak za nokte crni

I dan danas, u doba kad je dostupna sva sila proizvoda za negu i uređenje noktiju, crveni lak i klasičan manikir asociraju na žene koje zovemo damama. Ako to sve prati uglađeno i pristojno ponašanje, kao i nepretenciozna i fina odeća, tada se zaista i radi o osobi koja može da ponese taj laskavi epitet. Dizajnerka poznata po 'otkriću' mini suknje Mari Kvant lansirala je 1966. godine liniju kozmetike koja za razliku od Revlona nudi nijanse laka za nokte koje su omogućavale usklađivanje boje s bojama odeće koju nosite. Samo godinu dana kasnije kultni londonski dućan Biba pušta u prodaju crni lak za nokte, prigrljen od strane rock zvezda. Francuska manikir danas je možda najpopularniji način ukrašavanja nokta iako je svoj početak imala još u sedamdesetima. Nokat se s unutarnje strane premaže belom bojom, dok se gornji dio jednostavno premaže bezbojnim lakom. Nokti za francuski manikir ne smeju nikada biti predugi, pa je takav način manikira zapravo najprihvatljiviji za sve prilike.

lak za nokte crveni

Žuta, zelena i ostale neuobičajene nijanse ostavljamo svima koji cene drugačiji pristup ukrašavanju nokata, no i tada baš kao i kod nepretencioznog bezbojnog laka pre svega je bitna urednost. Boja uvek mora biti sveža, lak ne sme biti oljušten , nokti moraju biti savršeno oblikovani, a kožica oko nokta uredna. Takođe ostatak ruke treba biti što negovaniji, a nakit - pri čemu prvenstveno mislimo na prstenje, treba biti u skladu s ostatkom celokupnog vizualnog nazovimo ga identiteta vaše ruke.

 

Podeli ovu vest

03/01/2021 0 comment

Ova rasa pasa pripada grupi rasa goniča koji su rašireni na teritoiriji Balkana. Može se pretpostaviti da su na formiranje ove rase značajnu ulogu imali goniči iz Male Azije. Prvi opis ove rase datira iz 1905. kada je Franz Laska, uz ostale goniče Balkana, opisao i ove pse. Kinološki je zvanično priznata na međunarodnom nivou od FCI 1948. godine. ...

16/12/2020 0 comment

Oslonjena na tradiciju ručnog pletenja u zlatiborskom kraju u Zapadnoj Srbiji, firma Sirogojno Company već decenijama neguje "Sirogojno Style". ...

01/04/2021 0 comment

Šumadinac,srpski stvaralac izvorne narodne muzike, Dragiša Nedović je čovek koji je pesmom "Tekla reka Lepenica" ovekovečio svoj grad, a sa 800 ...

O Portalu

Portal koji promoviše Srbiju i njene vrednosti. Sve na jednom mestu, priča o Srbiji koju volimo, njenoj tradiciji, lepotama, ljudima i događajima.

Najnovije vesti