fbpx

Iskoristite sve blagodeti odlaska u prirodu

Iskoristite sve blagodeti odlaska u prirodu

Preveliki deo vremena provodimo u zatvorenom, često pregrejanom i suvom vazduhu. Izloženi smo veštačkom svetlu koje ne može zameniti pravo, sunčevo, koje je u mnogim procesima nužno, recimo u metabolizmu holesterola, snadbevanju vitaminom D i slično.

Zbog svega toga je više nego ikad potrebno da se vratite prirodi i boravite u njoj što više kako bi nadoknadili izgubljeno. Pre ili kasnije, svi se vraćamo prirodi, bili na to prisiljeni bolešću i problemima, ili osećajući zov prirode.

Svima nama cilj da se osećamo se bolje,da se osećamo se uvek sjajno, a to je u osnovi moguće jedino ako se povežemo s našim izvorom. Povezanost s prirodom će ostvariti naše ciljeve ako je redovna. Redovnost se može postići ako se odlasci u prirodu:

- takoreći forsiraju određeno vreme dok ne postanu navika
- ostvare nabavkom psa, koji vas hteli ili ne tera u šetnju, po mogućnosti u prirodi

- odredite svaki dan određeno vreme, recimo u pauzi za ručak, kad ćete boraviti u prirodi i pritom nešto činiti kao da je sveto za vas. Ritual može biti svakodnevni piknik za pauzu u obližnjem parku, prilikom kojeg ne samo da utažite glad, nego i napunite svoje baterije, provetrite glavu za donošenje važnih odluka i pronalaženje rešenja.

Zov prirode

Većina ljudi posežu za prirodom tek kad obole ili kad im treba odmor. To je pokazatelj da svesno ili nesvesno osećamo zov prirode kao prirodni lek za naše tegobe.
Pametnije je doskočiti tim tegobama i odazvati se zovu prirode pre nego što nas stisnu. Baš kao što svakodnevno peremo zube, tuširamo se i jedemo, tako je potrebno čistiti i hraniti naš duh odlascima u prirodu. Dvadesetak minuta na dan opustiti se u zagrljaju majke prirode će namiriti našu dnevnu potrebu za sunčevom svetlošću, svežim vazduhom, regulisaće naše biološke ritmove sna, disanje, pritisak, krvotok, rad srca, cirkulaciju, elektromagnetske tokove... Vitamin D iz sunčeve energije pridonosi jačim kostima i zdravim zubima i vrlo je uticajan u razvoju dece.

Odazovite se zovu prirode ne samo radi odmora i oporavka, nego iskoristite blagodati prirode za:

- donošenje ispravnih odluka i pronalaženje rešenja za tekuće probleme – boravak u prirodi povoljno utiće kako na telo, osećaje i razum, tako i na duh. Svež zrak i povetarac će vam provetriti glavu tako da možete bolje razmišljati, a elektromagnetska zračenja flore će neutralizovati sva druga nepovoljna zračenja koja vas blokiraju. To su preduslovi za ispravno odlučivanje i rešavanje problema, čiji rezultati upravljaju našim životima. Kad nahranimo dušu prirodnim izvorima, ona nas usmerava prirodnim putevima koji vode prema uspehu, zdravlju, ljubavi, blagostanju i svemu što je potrebno za istinsku, dugotrajnu sreću.

Podeli ovu vest

03/01/2021 0 comment

Ova rasa pasa pripada grupi rasa goniča koji su rašireni na teritoiriji Balkana. Može se pretpostaviti da su na formiranje ove rase značajnu ulogu imali goniči iz Male Azije. Prvi opis ove rase datira iz 1905. kada je Franz Laska, uz ostale goniče Balkana, opisao i ove pse. Kinološki je zvanično priznata na međunarodnom nivou od FCI 1948. godine. ...

16/12/2020 0 comment

Oslonjena na tradiciju ručnog pletenja u zlatiborskom kraju u Zapadnoj Srbiji, firma Sirogojno Company već decenijama neguje "Sirogojno Style". ...

01/04/2021 0 comment

Šumadinac,srpski stvaralac izvorne narodne muzike, Dragiša Nedović je čovek koji je pesmom "Tekla reka Lepenica" ovekovečio svoj grad, a sa 800 ...

O Portalu

Portal koji promoviše Srbiju i njene vrednosti. Sve na jednom mestu, priča o Srbiji koju volimo, njenoj tradiciji, lepotama, ljudima i događajima.

Najnovije vesti