fbpx

Prirodna kozmetika: grožđe za savršen ten

Prirodna kozmetika: grožđe za savršen ten

Grožđe je bogato sastojcima koji kao da su stvoreni za negu i očuvanje lepote, zdravlja i mladolikog izgleda kože. Zahvaljujući vitaminima, mineralima, voćnim kiselinama i posebno polifenolu, antioksidansu koji štiti kožu od starenja, grožđe je savršeno za negu kože.

Danas na tržištu postoji mnogo preparata koji se prave na bazi grožđa, ali najbolji su oni koji ćete vi sami napraviti kod kuće. Za početak će vam biti dovoljno nekoliko svežih grozdova, malo dobre volje i strpljenja.

Maska

Ako su u poslednje vreme borice ili bore ono što prvo primećujete kada se pogledate u ogledalo, u skladu sa svojim godinama, dakle jednom ili dva puta nedeljno pripremite masku protiv bora.

Izmešajte žumance i belance (od jednog jajeta) i ulupajte sa tri supene kašike slatke pavlake, sokom od pola limuna i jednom supenom kašikom ispasiranog grožđanog šećera koji možete da kupite u apoteci. Masku držite na licu 30 minuta, a zatim je isperite toplom vodom.

Za osvežavanje i relaksaciju lica posle haotičnog radnog dana izmešajte masku od po jedne supene kašike soka od grožđa, meda, brašna i malo maslinovog ulja. Masku držite 20 minuta, a zatim je isperite mlakom vodom.

Tonik

Za učvršćivanje i osvežavanje kože, bez obzira na godine, pripremite tonik za lice od dve šake zrna grožđa kojima ste prethodno skinuli ljusku, a zatim zrna izmiksali u multipraktiku. Tonikom natopite lice, a posle 10 minuta isperite mlakom vodom.

Piling

Da bi vaše lice ponovno zasijalo, pripremite piling kojim ćete uspešno da odstranite mrtve ćelije, bez obzira na tip vaše kože. Pomešajte pet-sedam zgnječenih zrna grožđa sa jednom supenom kašikom pšeničnih mekinja i malo soka od grožđa. Piling kružnim pokretima nanesite na lice i zatim dobro isperite mlakom vodom. Ako imate nečistu kožu, zgnječite šaku zrna i pomešajte ih s jednom supenom kašikom zobenih pahuljica. Masu nanesite na lice, držite 15 minuta i zatim isperite mlakom vodom.

Obloge

Ako vas muče proširene pore i umorna koža, u sveže isceđeni sok od grožđa natopite gazu, rasporedite je po licu, držite 20 minuta, a zatim lice operite hladnom vodom. Za isti efekat, dakle smanjenje pora i osvežavanje, lice istrljajte zgnječenim zrnevljem grožda.

Podeli ovu vest

15/01/2024 0 comment

Autohtoni pas iz Panonske ravnice "vojvođanski pulin" je verni čuvar salaša i Zasavičkih mangulica. O njima se ili zna ili ne zna, ali uglavnom komentar je jedan, oni su jako pametni,odani vredni i bez njih je život u ravnici nezamisliv.Da li neko uopšte može opisati tu ljubav, vernost koju taj pas oseća prema svom gospodaru. Reč gospodar ni ne ...

16/12/2020 0 comment

Oslonjena na tradiciju ručnog pletenja u zlatiborskom kraju u Zapadnoj Srbiji, firma Sirogojno Company već decenijama neguje "Sirogojno Style". ...

22/10/2023 0 comment

Dom omladine Beograda od 24. do 29. oktobra 2023. predstavlja 39. Beogradski džez festival, pod sloganom „JAZZSCAPES“.  Beogradski džez ...

O Portalu

Portal koji promoviše Srbiju i njene vrednosti. Sve na jednom mestu, priča o Srbiji koju volimo, njenoj tradiciji, lepotama, ljudima i događajima.

Najnovije vesti