fbpx

Mokrinska etno kuća "Đeram"

Mokrinska etno kuća "Đeram"

Pravi doživljaj minulih vremena doživećete samo u Vojvođanskoj oazi mira i spokoja – tamo gde vreme stoji a priroda uređuje život u etno kući „Đeram".
Etno kuća se nalazi u banatskom selu Mokrinu pored grada Kikinde, udaljena 130 km od Beograda i aerodroma „Nikola Tesla", 120 km od Novog Sada, 70 km od Subotice i graničnog prelaza Horgoš prema Mađarskoj.

etno-kuca-djeram-dvoriste-08

Kuća je izgrađena 1925.godine od naboja u tipično seoskom stilu. U etno kompleksu se nalaze otvoreni restoran pod trskom, zatvoreni restoran, četiri komforne sobe za smeštaj (svaka soba ima kupatilo, klimu, tv, grejanje), radionica za izradu predmeta od gline, pecara za rakiju, dečije igralište.

etno kuca djeram 4

U okviru etno kuće priređuju se kulturno umetnički programi, likovne kolonije, koncerti i narodni običaji. Čitav etno prostor veoma je pogodan za smeštaj individualnih turista i lovaca, seminare, odmor, rekreaciju i dečije igre.

eto kuca djeram 2
U etno kući „Đeram" se spremaju uglavnom jela na tradicionalni Vojvodjanski način, isključivo od domaćih i svežih namirnica.

Kod nas možete naručiti : domaće supe sa knedlama od džigerice i rezancima, gulaše, paprikaše, seljačko pečenje i mnoga druga tradicionalna jela.

 

Takodje možete dobiti domaću šunku, seoska jaja, čuveni mokrinski sir, zatim razne poslastice: kolače, palačinke, krofne i čuveni kitnikez.

Podeli ovu vest

23/12/2021 0 comment

Drukčije su nekada, pre sto i više godina, zime u Beogradu bile nego danas. Zima je onda bila - zima, i veliki snegovi, uz jake mrazeve, trajali su svake godine nedeljama i nedeljama. Ali pored svega toga, onakvog čuda od snega, kakav je u Beogradu osvanuo jednog januarskog dana 1865. godine, odavno se nije zapamtio. Ulicama se nije moglo proći, ...

25/03/2024 0 comment

Zeleni venac, koji je zauzimao prostor od Brankove, Lomine, Reljine,Prizrenske i Sremske ulice, bio je nekada prostrana ustajala duboka bara, kao ...

23/03/2024 0 comment

 Dobroseličku bogomolju pravio majstor Mitar pre 203 godine Kad se magistralom prođu Vodice na Zlatiboru, kod Borove glave valja skrenuti ...

05/03/2024 0 comment

Slika Paje Jovanovića "Odmor bašibozuka", nedavno kupljena na aukciji londonskog "Sotbija", od danas je, i biće tokom marta, izložena u Konaku ...

23/03/2024 0 comment

 Povodom manifestacije „Dani kraljice Jelene“ koja će se održati od 1. do 9. juna ove godine, juče je organizovana akcija sadnje jorgovana od ...

O Portalu

Portal koji promoviše Srbiju i njene vrednosti. Sve na jednom mestu, priča o Srbiji koju volimo, njenoj tradiciji, lepotama, ljudima i događajima.

Najnovije vesti