fbpx

Jesenji dizajn enterijera

Jesenji dizajn enterijera

Dizajn enterijera, kao i moda, menja se u duhu vremena u kojem živimo. I dok su razdoblja promena u prošlom veku trajala i po nekoliko dekada, poput secesije, art-decoa ili bauhausa, sada su gotovo neuhvatljiva. Tako je boja prošle godine bila tirkizno plava, dok je ove godine kao najpoželjnija proglašena smaragdno zelena.

jesenji namestaj zelena sofa
Trendovi uređenja enterijera mogu se povezati i s modnim pistama, jer kada je odeća u pitanju u modi je dozvoljeno sve, zbog čega će mnoge trendseterice uz dizajnerski komad kombinovati neki vintage odevni predmet.

Dominantan trend s Međunarodnog sajma nameštaja u Milanu je da se s oštrih ravnih linija u nameštaju prelazi na zaobljenije i meke linije.

jesenji namestaj unutrasnja
Najočiglednija veza između enterijera i mode je u tekstilnom delu, jer se uzorci i boje s modnih pista sele i u naše domove. Ako želite ove sezone da pratite trendove, vaši bi kauči i tepisi trebalo da budu u življim bojama.

jesenji namestaj unutrasnja 3
Kao i kod odeće, i prilikom uređenja doma dobro je imati bazne komade koje ćemo oplemenjivati detaljima. Isto tako treba uzeti u obzir da se trendovi u enterijerima pre svega odnose na javne prostore poput kafića, klubova ili restorana koji su podložni češćim promenama.

 

Podeli ovu vest

15/01/2024 0 comment

Autohtoni pas iz Panonske ravnice "vojvođanski pulin" je verni čuvar salaša i Zasavičkih mangulica. O njima se ili zna ili ne zna, ali uglavnom komentar je jedan, oni su jako pametni,odani vredni i bez njih je život u ravnici nezamisliv.Da li neko uopšte može opisati tu ljubav, vernost koju taj pas oseća prema svom gospodaru. Reč gospodar ni ne ...

16/12/2020 0 comment

Oslonjena na tradiciju ručnog pletenja u zlatiborskom kraju u Zapadnoj Srbiji, firma Sirogojno Company već decenijama neguje "Sirogojno Style". ...

19/04/2024 0 comment

Muzički festival „Beogradsko proleće 2024“ održaće se 20. aprila od 20.00 časova u "MTS dvorani" u Beogradu. U finalnu konkurenciju ušlo je 19 ...

O Portalu

Portal koji promoviše Srbiju i njene vrednosti. Sve na jednom mestu, priča o Srbiji koju volimo, njenoj tradiciji, lepotama, ljudima i događajima.

Najnovije vesti