fbpx

Sveže povrće u službi lepote

Sveže povrće u službi lepote

Nije neophodno da kupujete preskupe kozmetičke preparate, lepota ne mora imati visoku cenu, jer sve što vam je za nju potrebno možete da kupite na pijaci ili obližnjem supermarketu. Osim toga, imajte na umu da lepota i zdravlje dolaze ruku pod ruku tako da namirnice koje vam predlažemo poboljšavaju generalni kvalitetu života.

Spanać

Opšte je poznato da ova lisnata bomba vitamina i minerala u svojim zelenim porama krije veliku količinu gvožđa, a osim toga, spanać obiluje supstancama koje mogu vaše oči učiniti sjajnijima. Kako upravo one imaju veliku ulogu pri stvaranju prvog utiska, zadnje što želite je njihovo crvenilo. Možete ga kuvati, a ljubitelje sokova oduševiče njegova varijanta u blenderu.

Crveni kupus

Ako želite blistavu kožu, na stolu biste trebali što češće servirati crveni kupus. Esencijalni minerali unutar njegovog lišća, koje često služi kao dekoracija drugim jelima, očistiće vaše telo od toksina, a vi ćete u vrlo kratkom roku uživati u svim njegovim blagodatima.

Kelj

Ovo je odlična biljka koja će očuvati vašu prirodnu lepotu . Kelj je odličan izvor magnezijuma, I fitohemikalija koje pomažu u izgradnji vlasi. One stimulišu proizvodnju elastina i keratina koji kosi daju elastičnost i sjaj. Osim toga, ovo povrće sadrži omega 3 masnu kiselinu, dok vlakna poboljšavaju varenje i sprečavaju nastanak loših bakterija.

Bosiljak

Kraljevski začin odavno se koristi u kozmetičkim preparatima pa ga tako nalazimo u brojnim kozmetičkim tretmanima. Ako ga spominjemo u kontekstu konzumiranja putem hrane, bosiljak deluje protivupalno, a takođe ima i puno provitamina A i flavonoida.

Plavi patlidžan

Iako vam patlidžan možda nije prvi na popisu kada razmišljate o ukusnom povrću, on vrlo hidrira kožu i čini je lepom. Osim toga patlidžan u sebi krije poseban anti-age spoj nasunin koji je odgovoran i za njegovu specifičnu boju.

Crvena paprika

Konzumirajući ovu biljku gradite snažnu potporu svojem imunološkom sistemu. Crvena paprika, naime, oblikuje vitaminom C koje je od ključne važnosti prilikom izgradnje belih krvnih zrnaca. Uvrštavanje ovog povrća u dnevni jelovnik postajete otporniji na bolesti, a u prilog vam ide i činjenica da crvena paprika sprečava nastanak bora.

Podeli ovu vest

15/01/2024 0 comment

Autohtoni pas iz Panonske ravnice "vojvođanski pulin" je verni čuvar salaša i Zasavičkih mangulica. O njima se ili zna ili ne zna, ali uglavnom komentar je jedan, oni su jako pametni,odani vredni i bez njih je život u ravnici nezamisliv.Da li neko uopšte može opisati tu ljubav, vernost koju taj pas oseća prema svom gospodaru. Reč gospodar ni ne ...

16/12/2020 0 comment

Oslonjena na tradiciju ručnog pletenja u zlatiborskom kraju u Zapadnoj Srbiji, firma Sirogojno Company već decenijama neguje "Sirogojno Style". ...

22/10/2023 0 comment

Dom omladine Beograda od 24. do 29. oktobra 2023. predstavlja 39. Beogradski džez festival, pod sloganom „JAZZSCAPES“.  Beogradski džez ...

O Portalu

Portal koji promoviše Srbiju i njene vrednosti. Sve na jednom mestu, priča o Srbiji koju volimo, njenoj tradiciji, lepotama, ljudima i događajima.

Najnovije vesti