fbpx

Štikle su obavezne!

Štikle su obavezne!

Cipele sa visokom štiklom su tokom istorije bile veoma cenjene, kako od žena tako i od muškaraca, zbog svog koketnog šarma, osim zbog nekoliko centimetara “poklonjene” visine. “Visoke pete ti, jednostavno, zadnjicu stave na pijedestal, dakle, tačno na njeno mesto”, kaže top model Veronica Webb.
Par lepih cipela s visokim štiklama je kao jedan sportski auto ili jedno veliko umetničko delo. Ne postoji potreba za njima: jednostavno ih želite, žudite za njima, cenite ih i – morate imati. Dobro urađene štikle su konstruisane  kako bi vas uzvisile upravo onoliko koliko je potrebno da budete neodoljivo zavodljivi. Zašto trčati estetskom hirurgu ili u gimnastičku dvoranu? Visoke pete su najbrža i najefikasnija kura za mršavljenje koja postoji. Treba, naravno, voditi računa o udobnosti, tačnije – podnositi izvesnu dozu neudobnosti, ali upornim vežbanjem ćete prevazići taj nedostatak. Jedino što je ružnije od devojke s običnim i neuglednim cipelama na nogama je devojka koja u njima ne zna da hoda.  Sledite uputstvo “ko više potroši više će dobiti” i investirajte u kvalitetne cipele. Pre nego uđete u neku od prodavnica obuće proverite da li su vaša stopala i nokti u savršenom stanju, iako skriveni u zatvorenoj obući. Kako veličina cipele varira ovisno o kalupu ili obliku štikle, budite spremne na dugotrajno isprobavanje. Na visokim petama nije jednostavno koračati i kada su zadovoljeni svi uslovi, te nemojte sebi još otežavati uzimajući neodgovarajuće cipele. One sa špicastom petom mogu poslužiti kao smrtonosno oružje. Što je peta šira veća je površina kojom se oslanjamo na tlo, te ako ste nesigurni dok hodate to znači da morate dodati koji centimetar u širinu. Imajte na umu da menjajući svoju visinu modifikujete  i vlastiti personality. Visina štikle kreće se od pet (skoro ravne – kako dosadno!) do sedam centimetara (dnevne), devet centimetara (seksi), 10, 5 cm (koje zaista pomažu izgledu). Koračanje na štiklama određene visine je kao vožnja biciklom: kad se jednom nauči, ne zaboravlja se. Ali, prvi put bez ičije pomoći može biti prezahtevno, te je potrebno znati neke korisne stvari.

Kad obuti cipele s visokom petom?

Ne treba ih vezati isključivo za veče i večernje haljine. Funkcionišu savršeno i uz pantalone, jeans, mini suknju, pidžamu (uz njegovu košulju i svetlost sveća). Potrebno je imati i malo avanturustičkog duha. A posebno u slučaju da nameravate poći stopama poznate kolekcionarke cipela  Imelde  Marcos, morate znati oceniti mesto i situaciju.
 Antilop, saten i pastelne boje najbolje zaboravite ako postoji i najmanja opasnost od padavina – trajno ćete ih uništiti.
 Da li ste u stanju bez problema stići iz tačke A do tačke B? Voziti automobil? Obratite pažnju na klizavost, neravnine na ulici  i eventualne sitne prepreke zbog kojih možete izgubiti ravnotežu. Ako stepenice nemaju rukohvat, radije nemojte ni pokušavati.
 Pravila u oblačenju potrebna su samo osobama koje ne znaju šta obući i kako izgledati šik. Imajte na umu da nije moguće biti preterano šarmantan ni imati previše cipela. Jedna devojka bi, kažu neki, trebala imati cipele sa desetak različitih tipova štikli.
 Ako ste nabavili nove cipele s visokom štiklom i naučili osnove, vreme je da krenete u obližnji supermarket: tamošnji podovi su idealni za uvežbavanje hodanja po klizavom (a možete se držati za kolica).

Kako opravdati često kupovanje cipela.

Kakvi god da su vaši unutrašnji nemiri i finansijske krize kroz koje prolazite, nikada ne trebate ići ispod vlastitog standarda. Naprotiv: neka bude visok, najbolje zahvaljujući dobrom paru cipela. Tokom sukobljavanja s teškim periodom najčešće se nesvesno odabire izgled žrtve. Više od toga ne možete pogrešiti – trebate uvek izgledati najbolje što možete. Ako sami ne vodite računa o vlastitom izgledu, ko bi to trebao činiti? Što je situacija teža, to štikle trebaju biti više. Hodanje na visokim štiklama će vam pomoći da budete koncentrisanije, učiniće da mislite jasnije i što pre pronađete rešenje problema koji vas muči. Sav novac koji potrošite na cipele doprineće opštem poboljšanju vašeg stanja, dakle, radi se o terapeutskom učinku. Sem morala, štikle podižu zadnjicu i učvršćuju butine, imaju isti (dobro, skoro isti) efekt kao nedelja gimnastike ili kao značajna povišica plate. Sem toga, mogu značajno proširiti krug poznanika i prijatelja, te povećati broj poziva, izlazaka, večera…

Sigurne i zavodljive na visokim potpeticama Koračati sigurno, elegantno i prirodno nije tako jednostavno. Današnja moda nam zasigurno ne ide na ruku. Štikle sve više rastu, srećom ne samo uvis: tu su  platforme i debele pete. Ali, sa svim tim nikada nije lako naći ravnotežu…
 Kada kupujete cipele moraju vam savršeno pristajati uz stopalo, posebno ukoliko imaju visoke pete, dok se kod ravnih manji defekti mogu korigovati . Ipak, nema ništa bolje nego kada vam cipele pristaju “kao rukavice”. Ne žurite nikada pri kupovini, prohodajte koliko treba kako biste cipelu osetili na nozi, i ne kupujte ako niste sasvim zadovoljni. Ukoliko ne spadate u kategoriju žena “rođenih sa štiklama”, odaberite zatvorenije cipele sa stabilnom petom, iako ste se na prvi pogled zaljubile u ultramoderne zlatne sandale s najtanjim mogućim kaišićima. Nemojte nositi najlonke s visokim petama i cipelama nazad otvorenim, bosa stopala u otvorenim cipelama daju veću stabilnost.  Trik manekena: pre nego obujete nove cipele lagano izgrebite đon makazama, naročito ako je kožni. Visoke pete vas primoravaju na lagane i seksi kretnje, doprinose vašem šarmu i ženstvenosti, samo ne žurite. Budite pažljive s predugim haljinama ili pantalonama, vrhovi štikli se lako mogu zakačiti za tkaninu, a posledice biti dramatične.

Izvor: Gracija

Podeli ovu vest

03/01/2021 0 comment

Ova rasa pasa pripada grupi rasa goniča koji su rašireni na teritoiriji Balkana. Može se pretpostaviti da su na formiranje ove rase značajnu ulogu imali goniči iz Male Azije. Prvi opis ove rase datira iz 1905. kada je Franz Laska, uz ostale goniče Balkana, opisao i ove pse. Kinološki je zvanično priznata na međunarodnom nivou od FCI 1948. godine. ...

16/12/2020 0 comment

Oslonjena na tradiciju ručnog pletenja u zlatiborskom kraju u Zapadnoj Srbiji, firma Sirogojno Company već decenijama neguje "Sirogojno Style". ...

01/04/2021 0 comment

Šumadinac,srpski stvaralac izvorne narodne muzike, Dragiša Nedović je čovek koji je pesmom "Tekla reka Lepenica" ovekovečio svoj grad, a sa 800 ...

O Portalu

Portal koji promoviše Srbiju i njene vrednosti. Sve na jednom mestu, priča o Srbiji koju volimo, njenoj tradiciji, lepotama, ljudima i događajima.

Najnovije vesti