fbpx

U Osečini, tradicionalni sajam šljiva

U Osečini, tradicionalni sajam šljiva

Turistička organizacija „Podgorina“ i Opština Osečina ove godine po trinaesti put organizuju privredno-turističku, kulturno- zabavnu manifestaciju Sajam šljiva, čiji je cilj promocija i afirmacija šljive i proizvoda od ovog voća kao prepoznatljivog srpskog proizvoda po evropskim standardima.

Na ovoj manifestaciji tradicionalno se okupljaju proizvođači i prerađivači šljive, poslovni ljudi, stručnjaci i naučni radnici, predstavnici institucija, svi čija delatnost je vezana za šljivarstvo, voćarstvo ili poljoprivredu, zatim ličnosti iz javnog života, brojni gosti, posetioci i turisti, koji cene negovanje izvornih vrednosti, ali i veruju u savremena dostignuća u ovoj oblasti.

Sajam se održava od 24.do 26.avgusta 2018. godine u Osečini na prelepom prostoru Sportskog centra, Narodne biblioteke , Osnovne škole „Braća Nedić“ i ulicama varošice. Manifestacija Sajam šljiva ima međunarodni karakter. Ovogodišnji pokrovitelj je Vlada Republike Srbije preko resornih ministarstava.

Podeli ovu vest

O Portalu

Portal koji promoviše Srbiju i njene vrednosti. Sve na jednom mestu, priča o Srbiji koju volimo, njenoj tradiciji, lepotama, ljudima i događajima.

Najnovije vesti