Gastronomija

Tamjanika, temjanika ili tamnjanika samo su neki od lokalnih naziva za belu sortu koja se smatra najperspektivnijom u smislu izgradnje snažnog lokalnog vinskog brenda u…
Suve šljive su simol Šumadije, a slanina je prisutna u mnogim specijalitetima srpske kuhinje. Ovaj način kombinovanja je poznat još iz srpske srednjovekovne kuhinje.Odlična ideja…
Kačarevo je malo mesto pokraj Pančeva, gde je decenijama prisutna tradicija u pripremi ove domaće kobasice, za koju je sad pravo vreme, jer je u…
Kozji sir Gorski stiže nam sa obronaka Fruške Gore, iz sela Jazak. Proizvodi se od 100% kozjeg mleka, bez dodavanja kravljeg mleka, aditiva, boja ili…
Ima krempita i krempita... Neki će tim povodom pomenuti svoju mamu ili baku, drugi poslastičarnicu u Prizrenskoj, treći će reći da su one iz "Kluba…
Gostilje, karakteristično zlatiborsko selo, ušuškano u zagrlljaju očuvane prirode podno Čigote i Borkovca na nadmorskoj visini od 1.000 metara predstavlja izuzetnu turističku ponudu. Meštani zdravog…
Mleko mi mlečni proizvodi koji se proizvode na Zlatiboru, čuveni su, a uz proju to je omiljeno jelo svih turista koji dolaze . Proja, potrebno:5…
Sjenica ima dugu tradiciju pripreme domaćih pita-koturača, koje uz obavezni fil sa sirom, mogu da se pravi i uz dodatak zelja ili spanaća. Tradicionalno se…
Na prostoru Kopaonika samonikla borovnica se prostire na površini od 300 hektara,u svojim prirodnim staništima od 1500 do 2017 m.Plod dospeva za branje tokom jula…
U karstnom delu Starovlaške visije, izdiže se planinski masiv Zlatara koji odlikuju velika prostranstva pašnjaka i livada i značajan potencijal za razvoj stočarstva i proizvodnju…
Jedan od najrodnijih krajeva domaće sorte kupina je svakako Valjevo i okolna njegova sela. Kupina pripada porodici ruža.Nežne je strukture i specifičnog mirisa.Plod kupine dok…
Gibnanica, nacionalno srpsko jelo, je neizostavno na našoj trpezi i svaka domaćica rado sprema. Ovaj recept je pripremila još 1939.godine Spasenija-Pata Marković, njen veliki kuvar…
Strana 1 od 88
10/03/2015 0 comment

Ovo je odličan recept,ukusno tradicionalno jelo koje se lako priprema i idealno je  za vreme Vaskršnjeg posta.  POTREBNO JE: 800 g krompira, 200 g pšenice, 80 g suvih šljiva, 20 g oraha, 4 kašike paradajz pirea, pola kašike ruzmarina ...

28/08/2019 0 comment

Kozji sir Gorski stiže nam sa obronaka Fruške Gore, iz sela Jazak. Proizvodi se od 100% kozjeg mleka, bez dodavanja kravljeg mleka, aditiva, ...

10/09/2019 0 comment

Suve šljive su simol Šumadije, a slanina je prisutna u mnogim specijalitetima srpske kuhinje. Ovaj način kombinovanja je poznat ...

07/05/2019 0 comment

Knedle sa šljivama su tradicionalan i toliko popularan kolač,da nema govora o tome da je ova poslastica zaboravljena.Potrebno je malo ...

11/09/2019 0 comment

Tamjanika, temjanika ili tamnjanika samo su neki od lokalnih naziva za belu sortu koja se smatra najperspektivnijom u smislu izgradnje snažnog ...

O Portalu

Portal koji promoviše Srbiju i njene vrednosti. Sve na jednom mestu, priča o Srbiji koju volimo, njenoj tradiciji, lepotama, ljudima i događajima.

Najnovije vesti

Newsletter

Budite u toku sa najnovijim vestima i informacijama na našem portalu!