fbpx

Nacionalna kuhinja

Krempita je omiljena poslastica mnogih generacija, širom sveta. U svetu je poznata pod mnogim imenima, a kod nas se odomaćila pod nazivom "Krempita". Petrovaradinska krempita…
Vasilica je hleb koji se pravi za Srpsku novu godiniu odnosno za slavu Svetog Vasilija.Ovaj recept je tradicionalni način pripreme ovog obrednog hleba: Potrebno je:2…
Svi koji su imali priliku da probaju soma na palićki način kažu da je ovo izvanredan specijalitet. Ovaj lagani ručak deluje komplikovano za spremanje, ali…
Ovaj recept je popularan na čardama pored Dunava,sveža rečna riba i puno povrća i dobićete veoma ukusno jelo, koje su pre mnogo godina majstori kuhinje…
Ako želite da ostavite utisak dobrog kuvara, ovo vojvođansko jelo je pravi izbor. Sočna i mesnata dimeljena rebra koja se tope u ustima, zadovoljiće ukus…
Svetozar Miletić je selo koje je udaljeno 12 km od Sombora, na putu prema Subotici. Njegovi stanovnici ga od milja zovu Lemeš, iako se nikako…
Nastanak ove rase vezuje se za 1833. godinu, kada je knez Miloš Obrenović poklonio svinju Šumadinku, našu staru rasu mađarskom grofu Jožefu Palatinušu, a ovaj…
  Svakako najpoznatiji proizvod, koji se već odavno predstavio u svim krajevima sveta, jeste Petrovački kulen, na koji su  majstori delikatesa iz Bačkog Petrovca izuzetno…
Čuveni su užički specijaliteti, jer je ovo kraj Srbije gde se neguje kulinarska tradicija,pa je tako i ova pita čuveni slatkiš koji se sprema ,kako…
Pirotski kraj poznat je po proizvodima od mleka i mesa. Na Staroj planini postoji vekovna tradicija bavljenja stočarstvom, a najpoznatiji proizvodi su kačkavalj, peglana kobasica…
Postoje razne verzije palačinki, od onih najobičnijih punjenih marmeladom, čokoladom ili sladoledom do onih zapečenih sa raznim vrstama punjenja. Ukoliko se odlučite za malo neobičniju…
Hiljade turista ovog leta posećuje Vranje, turistički biser na jugu Srbije. Vranjanci, poznati po velikoj gostoljubivosti su i u gastraonomskom smislu odlični domaćini i svako…
Strana 1 od 79
16/12/2022 0 comment

Ovaj recept je popularan na čardama pored Dunava,sveža rečna riba i puno povrća i dobićete veoma ukusno jelo, koje su pre mnogo godina majstori kuhinje napravili za sve generacije. Potrebno je: jedan kilogram somovine ili smuđa, 250 grama luka, 150 grama ...

13/12/2022 0 comment

Turistička organizacija Srbije je objavila da je MIŠELIN Gastronomski vodič danas objavio svoju novu selekciju za Srbiju. Drugu godinu za redom, ...

17/01/2023 0 comment

Krempita je omiljena poslastica mnogih generacija, širom sveta. U svetu je poznata pod mnogim imenima, a kod nas se odomaćila pod nazivom "Krempita". ...

21/02/2021 0 comment

Čvena Torta Pavlova je hrskava poslastica od belanaca umućenih sa šećerom, prelivena šlagom i različitim svežim voćem. Veruje se da je prvi put ...

22/09/2022 0 comment

Prokupac autohtona sorta Srbije. Neki od zaljubljenika u prokupac su ga različito nazivali. Sinonimi: Prokupka, Crnka, Niševka, Kame- ničarka, ...

O Portalu

Portal koji promoviše Srbiju i njene vrednosti. Sve na jednom mestu, priča o Srbiji koju volimo, njenoj tradiciji, lepotama, ljudima i događajima.

Najnovije vesti