Internacionalna kuhinja

Većina Rusa ne bi mogla da zamisli dan bez svog domaćeg crnog „borodinskog" hleba. A tu su i „darnicki", ražano-pšenična pogača, aromatični hleb ... Stare…
Mnogobrojni su sokobanjski specijaliteti, koji se služe u etno restoranima ovog izuzetnog mesta, a i koje domaćice ovog kraja tradicionalno spremaju. Jedna od takvih, gastronomskih…
Obradujte ukućane i goste veoma ukusnom tortom, koja je puna voća, penasta i dobro ohlađena, prava letnja poslastica .Potrebno je: 125 g suvog grožđa -…
Tulski medenjak je simbol, vizit-karta ne samo Tule već i čitave Rusije. Tula je proslavila Rusiju ne samo oružjem, samovarima (čajnicima), harmonikama, već i medenjacima.…
Vekovima Rusi imaju tradiciju pravljenja ovog posebnog peciva-piršoški, piroga, koje se pune raznim nadevima i služe u svakoj prilici. Ovo autentično rusko jelo je sastavni…
Čvena Torta Pavlova je hrskava  poslastica od belanaca umućenih sa šećerom, prelivena šlagom i različitim svežim voćem. Veruje se da je prvi put napravljena u…
Kolač od mekanog testa, posut bademom i kristalnim šećerom je čuven i veoma lep, pravi izazov za sve domaćice koje žele da umeće pravljenja testa…
Ovaj sladoled je kažu, omiljena poslastica Vladimira Putina, što nije ni čudo, jer njegov fin,kremast i sasvim poseban ukus zaista osvežava ,sladoled sa "karakterom". Nije…
U Grčkoj je baklava jedna od omiljenih poslastica i svi turisti iz celog sveta će svakako probati ovaj slatkiš spremljen na poseban način, varijacije su…
Ovo je jedan od najpoznatijih ruskih specijaliteta, poseban način pečenja pileta,koje ima izuzetnu aromu, veoma ukusno jelo koje se služi u najpoznatijim svetskim restoranima. POTREBNO…
Ovo je tradicionalni grčki kolač, a recept se prenosi generacijama i sprema kao omiljeni porodični desert .Ako je neko grčko mesto vaš izbor za ovogodišnji…
Uveliko je sezona jagoda, koje su izuzetno sočne i slatke, pune vitamina,bogate pektinima,taninima, proteinima,organiskim kiselinama i mineralnim materijama. Plod jagode je veoma vredan izvor za…
Strana 1 od 6
05/02/2014 0 comment

Vruć salep nekad je bio neizostavna stavka u ponudi svih poslastičara na jugu Srbije, pa i šire. Salep je višegodišnja biljka iz porodice orhideja koja raste na livadama, pašnjacima i po šumama. Dostiže visinu do 50 centimetara. Za napitak se koristi, ...

19/07/2016 0 comment

Bogata beta-karotinom i vitaminom C, dinja je idealna namirnica za leto. Od minerala zastupljenih u dinji posebno je bitno istaći kalijum, iako ...

21/05/2018 0 comment

U Bačkom Petrovcu se već tradicionalno sredinom ili krajem maja meseca održava Festival Klobas, ili kulenijada kako se to popularno zove. Kulenijada ...

18/03/2018 0 comment

Većina Rusa ne bi mogla da zamisli dan bez svog domaćeg crnog „borodinskog" hleba. A tu su i „darnicki", ražano-pšenična pogača, ...

14/05/2018 0 comment

Autohtone sorte voća su srpsko nacionalno blago. U mnogim krajevima Srbije se uzgajaju i dan danas čuvene sorte, a jedna od njih je i trešnja ...

O Portalu

Portal koji promoviše Srbiju i njene vrednosti. Sve na jednom mestu, priča o Srbiji koju volimo, njenoj tradiciji, lepotama, ljudima i događajima.

Najnovije vesti

Newsletter

Budite u toku sa najnovijim vestima i informacijama na našem portalu!