fbpx

"Slaninijadu" u Kačarevu posetiće 100.000 gostiju

"Slaninijadu" u Kačarevu posetiće 100.000 gostiju

Slaninijada“se u Kačarevu održava od 1988. godine. Reč je o turističko-privrednoj manifestaciji koju poseti više od 100.000 gostiju. 32. „Slaninijada“se ove godine održava od 14. do 17. februara. Prijavljeno je više od 300 porodičnih domaćinstava i 30 mesara koje će posetiocima nuditi slaninu, kobasicu i druge proizvode.

Tokom „Slaninijade“na kojoj će biti izabrane po tri najbolje slanine u konkurenciji malih proizvođača i mesara, održaće se i takmičenja za izbor Mis Slaninijade, kao i u ispijanju piva, brzom jedenju slanine iljute paprike, kao i trka prasića.

Tokom trajanja Slaninijade otvorene su izložbe karikatura Nikole Dragaša iz Pančeva i karikatura po konkursu, na koji je prispelo 70 radova od 38 autora iz svih država bivše Jugoslavije i Bugarske. Održaće se i izložbaslanine sa više od 120 uzoraka. Na ovoj izložbi posetioci će videti slaninu iz SAD, Rusije, Kine, Švajcarske, Nemačke, Francuske i još 15 zemalja koje redovno učestvuju na „Slaninijadi“.

Podeli ovu vest

O Portalu

Portal koji promoviše Srbiju i njene vrednosti. Sve na jednom mestu, priča o Srbiji koju volimo, njenoj tradiciji, lepotama, ljudima i događajima.

Najnovije vesti