fbpx

Avantura počinje, neizvesno do kraja! Trka preživljavanja od 4.-6.oktobra

Avantura počinje, neizvesno do kraja! Trka preživljavanja od 4.-6.oktobra

TESTIRAJTE SVOJE SPOSOBNOSTI I POMERITE GRANICE, PREPUSTITE SE AVANTURI KAKVU DO SADA NISTE DOŽIVELI I SPREMITE SE ZA PODUHVAT KOJI ĆETE DUGO PREPRIČAVATI...

Trka preživljavanja predstavlja avanturističku trku koja je po svojim karakteristikama i konceptu jedinstvena u svetu.

Takmičari su organizovani u timove od 2 do 4 člana. U toku dva dana potrebno je preći stazu 60+km (OPSTANAK), 35km (AVANTURA). Ovo i ne izgleda tako teško, međutim od opreme je dozvoljeno koristiti samo: nož(po članu), kompas (jedan po ekipi), mapu terena(po ekipi-obezbeđuje organizator), astrofoliju(jedna po članu), kresivo(jedno po ekipi-obezbeđuje organizator), pola litra vode(jedna flašica po članu), mobilni telefon (jedan po ekipi-samo u slučaju nezgode). Ovo takođe znači da je sve ostalo zabranjeno: upaljači, lampe, papir, hrana itd...

1) OPSTANAK 60 + KM (preporučuje se učesnicima sa iskustvom boravka u prirodi i orijentiringa, profesionalnim sportistima)

2) AVANTURA 35 KM (Avantura kategorija poziva sve ljude mlade duhom da učestvuju, otkriju nešto novo o sebi i pre svega dobro se zabave. Ova kategorija je predviđena za sve koji bi želeli da probaju da provedu 2 dana i jednu noć u prirodi sa minimalno opreme koja im je dozvoljena da se ponese. Učesnici će stazu unapred imati ucrtanu na karti, poželjno je da bivakuju u toku noći, otprilike na polovini staze. Staza koju je potrebno preći je do 35km a pravila trke i dozvoljena oprema su isti kao za Opstanak kategoriju)

PRAVILA:

Izabranu stazu potrebno je preći za dva dana u timovima od 2 do 4 člana. Skup učesnika je zakazan za petak 4. Oktobar 2013. u 20h na za sada „skrivenoj" lokaciji. Start trke je planiran u Subotu 5. Oktobra u 9:00 ujutru. Pet dana pred trku timovi će biti obavešteni o tome gde i kako da dođu kako bi lokacija trke ostala nepoznata do kraja. Takmičari dobijaju mapu terena ali ne i unapred ucrtane kontrolne tačke staze. Svaki tim će na početku trke dobiti kotu prve tačke, ako je uspešno pronađe čekaju ga nova uputstva za sledeću tačku i tako redom do kraja.

Startni brojevi će biti podeljeni shodno pristiglim prijavama (manji startni broj dobijaju ekipe koje se pre prijave i startuju ranije na trci).
Obavezna oprema je fotoaparat (jedan po ekipi).

Ko može da učestvuje?

Svako ko sebe smatra psihofizički spremnim. Napomena: staza u Opstanak i Avantura kategoriiji će biti nemarkirana, bez logistike. Lica mlađa od 16 godina se mogu prijaviti samo ukoliko je u njihovom timu bar jedan od roditelja. Za maloletna lica starosti od 16 do 18 godina prijava je moguća samo uz pismeno odobrenje roditelja.

Pobeda?

Pobedu u trci ostvaruje ona ekipa koja sakupi najviše bodova. Bodovi se dobijaju za: vreme koje je potrebno da se pređe staza, upaljenu vatru, napravljeno sklonište, pribavljenu hranu, inovativnost i kreaciju, kao i za specijalne zadatke.

Odgovornost

Sve aktivnosti su na sopstvenu odgovornost prijavljenih takmičara. Pre početka trke, učesnici potpisuju izjavu o učešću na trci.

Nagrade

Za najuspešnije takmičare obezbeđene su vredne nagrade u vidu planinarske i kamp opreme.

Spašavanje

Cela trka i sve aktivnosti biće ispraćene od strane medicinskog i spasilačkog tima. Svaka eventualna zloupotreba poziva u pomoć snosiće novčanu nadoknadu.

PROGRAM

Petak 4.10. Polazak iz Beograda u popodnevnim časovima. Dolazak na lokaciju trke (za sada „skrivena"). Upoznavanje sa programom, pravilima i drugim učesnicima. Noćenje.
Subota 5.10. Pripreme za trku i start u 9h, od kada ste prepušteni svojoj orijentaciji i snalažewu u prirodi.

Nedelja 6.10. Pristizanje takmičara na cilj i završetak trke, proglašavanje pobednika. Zajednička večera i povratak za Beograd u večernjim časovima.

wildserbia.com

Podeli ovu vest

24/03/2014 0 comment

Tradicionalna 48. po redu „Borina nedelja" biće održana od 23. do 29. marta, u godini jubileja kniževne zajednice „ Borisav Stanković" koja proslavlja četvrt veka postojanja. Program ovogodišnje „Borine nedelja" biće održan uz neznatne izmene koje se odnose na redosled i mesta pojedinih događanja, u odnosu na ranije godine . Ova kulturna ...

25/03/2024 0 comment

Zeleni venac, koji je zauzimao prostor od Brankove, Lomine, Reljine,Prizrenske i Sremske ulice, bio je nekada prostrana ustajala duboka bara, kao ...

23/03/2024 0 comment

 Dobroseličku bogomolju pravio majstor Mitar pre 203 godine Kad se magistralom prođu Vodice na Zlatiboru, kod Borove glave valja skrenuti ...

05/03/2024 0 comment

Slika Paje Jovanovića "Odmor bašibozuka", nedavno kupljena na aukciji londonskog "Sotbija", od danas je, i biće tokom marta, izložena u Konaku ...

23/03/2024 0 comment

 Povodom manifestacije „Dani kraljice Jelene“ koja će se održati od 1. do 9. juna ove godine, juče je organizovana akcija sadnje jorgovana od ...

O Portalu

Portal koji promoviše Srbiju i njene vrednosti. Sve na jednom mestu, priča o Srbiji koju volimo, njenoj tradiciji, lepotama, ljudima i događajima.

Najnovije vesti