fbpx

Kreativnost i sloboda na 15.Festivalu studentskog filma

Kreativnost i sloboda na 15.Festivalu studentskog filma

Petnaesti Festival studentskog filma održaće se od 27. do 30. marta 2014. godine u Muzeju jugoslovenske kinoteke i Ustanovi kulture Parobrod.

Ove godine FSF slavi svoj jubilej, petnaest godina postojanja. U cilju slavljenja raznolikosti tema, žanrova i ideja studenata, festival je oslobođen strogog koncepta.

Tema je slobod(n)a, slavljenje raznolikosti, različitih pristupa filmu, kreativnosti i ideje koja je održala festival sve ove godine i u trenucima kada je to (bilo) gotovo nemoguće.

U okviru glavnog programa u Muzeju jugoslovenske kinoteke FSF će od 200 prijavljenih prikazati 48 filmova studenata sa poznatih svetskih akademija iz: Kanade, Francuske, Nemačke, Češke, Slovačke, Belgije, Španije, Holandije, Indije i Srbije.

Revijalni filmski program činiće retrospektiva animiranih filmova Fakulteta primenjenih umetnosti i Dunav filma. Selekcioni tim činili su studentkinja dramaturgije Bojana Babić i student režije Filip Martinović.

Žiri ovogodišnjeg festivala čine Milena Predić, glumica, Predrag Velinović, profesor TV režije na FDU i Milan V. Puzić, dramaturg. Ovogodišnji žiri dodeliće Gran Pri FSF-a, nagradu za Najbolji srpski film, Najbolji animirani film, Najbolju fotografiju, Najbolji dokumentarni film i Specijalnu nagradu.

Celokupan edukativni i prateći program održaće se u Ustanovi kulture Parobrod. Jednodnevnu radionicu na temu Gluma na filmu vodiće filmski reditelj Srdan Golubović, 30. marta od 14 sati. Predavanje na temu Kult filmskih krajeva održaće Aleksandar Janković, dramaturg i profesor na FDU, 29. marta od 14 sati.

Glavni događaj pratećeg programa biće izložba pod nazivom Život na traci koja će prikazati radove 20 mladih primenjenih, filmskih i likovnih umetnika.

Podeli ovu vest

30/04/2016 0 comment

Vaskrsenje Isusa Hrista ,sina Božjeg,obnarodovalo je svetu pobedu života nad smrću.Zato se o Vaskrsu peva tropar Vaskrsa Hristos Anesti(Hristos Vaskrse): Hristos vaskrse iz mrtvih,smrću smrt uništi,i svima u grobovima život darova! U crkvenim knjigama je zapisano:''Da nema vaskrsenja,uzalud bi bila vera vaša,uzalud bi bila propoved naša.'' ...

02/07/2024 0 comment

Manastir Bukovo, posvećen Svetom Ocu Nikolaju Čudotvorcu, nalazi se 4 km zapadno od Negotina, na putu Zaječar-Negotin, na blagoj padini Bratujevačke ...

11/06/2024 0 comment

Crkva posvećena Bogojavljenju podignuta 1281.god. To je zadužbina monaha Davida, Vukanovog sina, a Nemanjinog unuka. To je jedan od retkih spomenika ...

22/05/2024 0 comment

U Bajinoj Bašti se od 22. do 26. maja pod sloganom „Bajne razglednice iz prestonice ćirilice“ održava 6. „Ćirilična baština“, manifestacija posvećena ...

26/07/2024 0 comment

Na današnji dan slave se i pominju sva javljanja i čuda koja je u istoriji hrišćanske crkve učinio arhanđel Gavrilo.  Prvi put je slavljen na ...

O Portalu

Portal koji promoviše Srbiju i njene vrednosti. Sve na jednom mestu, priča o Srbiji koju volimo, njenoj tradiciji, lepotama, ljudima i događajima.

Najnovije vesti