fbpx

Proleće u prelepoj banji Junaković

Proleće u prelepoj banji Junaković

Banja Junaković, u kojoj su tokom marta ove godine boravili reprezentativci Srbije u kuglanju na pripremama za svetsko prvenstvo za juniorke i juniore, a reprezentativci Rumunije održali prijateljske utakmice, ovog proleća ima i sadržaje koje realizuju obučeni, iskusni timovi fizioterapeuta. To se, pre svega, odnosi na nove programe ANTI STRES i LADY FIT koji su uklopljeni u wellness vikend programe sa kvalitetnom i raznovrsnom uslugom.

Po rečima menadžmenta banje, „U ponudi su korišćenje zatvorenog bazena, saune, podvodne i ručne masaže (relax, anticelulit, med i čokolada, refleksomasaža stopala, scrub marine spa tretman, holistička i ajurvedska masaža, arga terapija i limfna drenaža), tretman tela algama, „gipsane bermude“, marokanski wellness program, kao i osmostazna kuglana „Banja Junaković“.
Za decu su predviđeni posebni popusti“. Banja Junaković nudi i vikende i wellness pakete, pakete za dvoje i porodične pakete, posebne cene za sindikate i penzionere, kao i program „Tretmani blatom“, u kome se upotrebljava PELOID, lekovito mineralno blato, koje se u vidu pakovanja koristi u zdravstvene i kozmetičke svrhe.

Banja Junaković, jedna od tri čuvene vojvođanske banje, udaljena je 4,5 km od grada piva Apatina, 75 km od Subotice, 115 km od Novog Sada i 190 km od Beograda. I kolika god da je razdaljina stiže se brzo i lako, naročito ako je čovek željan odmora i opuštanja.

Termalni izvori banje Junaković otkriveni su još 1913. godine. Godinu dana kasnije obavljena je analiza vode u Budimpešti i po fizičko-hemijskim svojstvima svrstana je u rang sa lekovitim vodama poznatih banja Karlovi Vari, Harkanj i Lipik. Od ideje do realizacije proteklo je vreme te je tek 1983. godine banja Junaković nikla u punom sjaju.

Lekovita voda, koja izvire sa dubine od 700 metara, temperature oko 50 oC te za upotrebu mora da se rashalađuje, jednako je lekovita i slankastog ukusa kako u bazenima tako i u slavinama hotelskih česmi, te se može "banjati" i u sopstvenom kupatilu ali se za piće mora koristi isključivo flaširana voda.

Rehabilitaciono-rekreativni centar banje Junaković, okružen hrastovom, bagremovom i jasenovom šumom, ima dobro organizovane programe rehabilitacije nakon preloma i ortopedskih operacija, neuroloških, reumatskih i ginekoloških obolenja. Pod nadzorom stručnog medicinskog osoblja u ovom kompleksu, koji raspolaže sa 270 ležajeva, obavljaju se hidro, elektro, lasero i kineziterapije, magneto, parafino i radne terapije. Posebno su poularne podvodne i ručne masaže (anti-celulit, relax, med i čokolada, refleksomasaža stopala, scrub marine spa tretman, limfna drenaža i druge), što je obuhvaćeno MINI, DNEVNIM, VIKEND I SEDMODNEVNIM PAKETIMA.

Gostima Specijalne bolnice za rehabilitaciju "Junaković" Apatin na raspolaganju su zatvoreni termalni bazen (temperatura vode 36 oC) i 10 otvorenih bazena sa skakaonicama i toboganima, saune, 4 teniska terena, osmostazna kuglana, restoran kapaciteta 450 mesta kao i dve sale za održavanje seminara, opremljene savremenom AV opremom. U letnjoj sezoni organizuju se noćna kupanja, igre na vodi i razni zabavni programi.

Medije

Podeli ovu vest

29/12/2023 0 comment

Vlada Republike Srbije usvojila je danas uredbu o dodeli 100.000 vaučera za subvencionisani odmor u zemlji kojom se maksimalna vrednost vaučera ...

11/03/2024 0 comment

Banja Koviljača, jedna od najlepših i najlekovitijih banja Balkana, nalazi se u zapadnoj Srbiji, u zagrljaju reke Drine i šumovite planine Gučevo, na ...

14/03/2024 0 comment

Iako slična po gostoprimstvu njihovih domaćina, svako etno selo na području Sremske Mitrovice,  na sebi svojstven način čuva tradiciju, kulturu ...

06/03/2024 0 comment

Veliki tetreb je krupna ptica iz porodice koka, živi u četinarskim šumama planinskih oblasti. Uništavanje šumskih staništa i uznemiravanje ove ptice, ...

16/03/2024 0 comment

Ovaj predeo Srbije odlikuje se visokoplaninskim krasom, jedinstvenim kanjonima i klisurama i pitomim proplancima karakterističnim za dinarske planine ...

05/03/2024 0 comment

Dunavski park jednim svojim delom se oslanja na Dunavsku ulicu po kojoj je i dobio ime. Početkom 19. veka na mestu gde se danas nalazi park bilo je ...

O Portalu

Portal koji promoviše Srbiju i njene vrednosti. Sve na jednom mestu, priča o Srbiji koju volimo, njenoj tradiciji, lepotama, ljudima i događajima.

Najnovije vesti