fbpx

Vila ALEKSANDAR Vrnjačka Banja - odmor kao u bajci

Vila ALEKSANDAR Vrnjačka Banja - odmor kao u bajci

Ove godine Vrnjačka Banja je obeležila 145 godina aktivnog bavljenja turizmom.Daleke 1868.godine osnovano je "fundatorsko društvo lekovite kiselo-vruće vode u Vrnjcima" i već naredne godine razvoj Vrnjačke Banje kreće uzlaznom putanjom.

Od tog trenutka ,pa do danas,Vrnjačka Banja je po svim statistikama najposećenije turističko mesto u Srbiji.

basta karfe poslasticarnica
Hotel "Vila Aleksandar" se nalazi u centru Vrnjačke Banje (podnožje crkvenog brda), u neposrednoj blizini centralnog banjskog parka i glavne promenade. Okružena je prelepim parkom s jedne, i nizom starih zgrada popularno nazvanih "Vrnjački Monmartr" sa druge strane. Smatra se jednim od najluksuznijih i najreprezentativnijih objekata u Vrnjačkoj Banji.

Vila je nastala daleke 1929-e godine, a njena gradnja je bila inspirisana pariskom arhitekturom tog vremena. Duh gradskog zapadnoevropskog života uneli su doktor Živadinović i njegova supruga, kao prvobitni vlasnici ove vile. To je bio prvi prodor zapadnog aristokratskog života u predratnoj Vrnjačkoj Banji. Zahvaljujući izuzetnom kvalitetu usluga, vila je ubrzo postala mesto sastanka poznatih ljudi tog vremena iz cele Evrope.

vila stepenice

Danas je "Vila Aleksandar" (nekadašnja Vila Živadinović) u potpunosti rekonstruisana, zadržavši pritom izgled iz vremena njenog nastanka. Obnova objekta je izvršena u saradnji sa "Zavodom za Zaštitu Spomenika Kulture" u Kraljevu.

Hotel poseduje kafe-poslastičarnicu, restoran, piano bar, kamin salon, spa centar, room servis, salu za sastanke, parking prostor.

vila soba 1
Nedavno renovirani "Aleksandar Spa Centar", prostor namenjen relaksaciji duha i tela, u svom sadržaju nudi: mali turbo džet bazen, tepidarijume, džakuzi kadu, rusku banju, infra-red saunu i veliki izbor masaža i tretmana tela.

Turbo jet bazen i džakuzi kada, kao i tepidarijumi smešteni su u zastakljenom delu spa centra u samom vrtu hotela, sto omogućava jedinstven utisak "stapanja" sa prirodom, osećaj apsolutne tisine i mira...

vila bazen

U saradnji sa kozmetickom kućom "Afrodita", gostima nudimo veliki izbor "beauty paketa" prilagođenih individualnim potrebama svakog gosta.

Na samo 3 km od hotela u zelenilu poslovne zgrade Modne Kuće TODOR, gostima je na raspolaganju korišćenje otvorenog bazena, tenis terena, i terena za mini fudbal. Ovaj mini sportski kompleks je okružen ogromnim travnjakom I bujnom vegetacijom, kao i jezerom sa labudovima.

U samom banjskom parku, u neposrednoj blizini hotela, nalaze se jos dva teniska terena u vlasništvu kompanije TODOR i na raspolaganju su gostima hotela "Vila Aleksandar".
Menadžment hotela "Vila Aleksandar" garantuje nezaboravan odmor i relaksaciju u izuzetno prijatnom ambijentu, uz besprekornu uslugu.

Podeli ovu vest

10/03/2020 0 comment

Reka Đetinja spada u najlepše planinske reke Srbije. Nastaje u severnom delu Kremanske kotline spajanjem Konjske reke, Bratišine reke, Užičkog i ...

21/12/2020 0 comment

Lukovska Banja se nalazi na jugu Srbije, na istočnim padinama Kopaonika. Iako se nalazi na 681 m nadmorske visine, što je čini najvišom banjom u ...

23/02/2021 0 comment

Selo Dojkinci se nalazi 38 km na severoistoku od Pirota na teritoriji Parka prirode “ Stara planina”, u podrucju zvanom Gornji Visok. Starije naselje ...

25/01/2021 0 comment

Hotel Stara Planina ušuškan u netaknutoj prirodi na visini od 1.470 metara, predstavlja idealno mesto za odmor. U samom srcu istoimenog ski centra, ...

28/02/2021 0 comment

Među visokim crkvenim velikodostojnicima Srpske pravoslavne crkve koji su živeli Sremskim Karlovcima posebno mesto zauzima mitropolit karlovački, ...

O Portalu

Portal koji promoviše Srbiju i njene vrednosti. Sve na jednom mestu, priča o Srbiji koju volimo, njenoj tradiciji, lepotama, ljudima i događajima.

Najnovije vesti