fbpx

Etno selo Babina reka, maštovit izgled i lepota prirode

Etno selo Babina reka, maštovit izgled i lepota prirode

Etno selo Babina reka nalazi se na površini od jednog hektara u lazarevačkoj opštini u selu Trbušnica između Lazarevca (12km) i Aranđelovca (20km). Građeno je u poslednjih 10 godina, a sa radom je počelo juna 2010. Smešteno je na samom kraju sela, izolovano prirodom od svega urbanog.

Imanje Živkovića izolovano je dubokom prirodom od svega urbanog. Okružuju ga brda,planine potoci, reka , šume , a na samo 50 metara od objekata za odmor nalazi se jezero. Priroda u punom svom bogatstvu.

etno selo babina reka 2

Jezero na kome možete pecati, uživati u šetnjama pored njega ili, iz prelepog restorana, odmarati posmatrajući odsjaj na njegovoj površini... Pored jezera protiče potok u narodu poznat kao BABINA REKA, po kome je ovaj kompleks i dobio ime...

Restoran kapaciteta 130 mesta je urađen tako da gde god da sednete vaš pogled na okolinu će biti očaravajući. Sa jedne strane možete posmatrati jezero i šumu, a s druge vaše uživanje upotpuniće jedinstveno dvorište sa kamenim podzidama, drvenim skulpturama i fontanama koje pretačući vodu ulivaju mir i zadovoljstvo svijim šumom i žuborom.

Unutrašnjost restorana je jedinstvena, prijatnog ambijenta i poseduje otvoreno ložište koje mu u hladnim danima daje
posebno prijatnu atmosferu.

Restoran galerija je kapaciteta 30 mesta. Ima kamin i ispunjen je umetničkim slikama sa motivima šumadije i fotografijama starih kuća Srbije. Njihov autor je Slaviša Živković koji je i vlasnik ovog jedinstvenog po arhtekturi etno sela u kome se jasno oseća spoj graditeljstva i umetnosti.

U sklopu kompleksa je uređena bašta sa fontanama i prirodnim hladom kapaciteta preko 200 mesta, bina za kulturnoumetnički program, parking i suvenirnica, a započet je i veliki zavičajni muzej.

Veoma bogat jelovnik prilagođen je ovakvom ambijentu, pa tako možete probati razne specijalitete od piletine, svinjetine, junetine i ribe, kao i jela sa roštilja.

Ovde je moguće osetiti potpuni mir i tišinu koju retko gde i kada današnji čovek može doživeti. Izuzetna atmosfera za opuštanje i koncentraciju, inspiraciju i odmor. Možete se relaksirati prostim uživanjem u prirodi, branjem pečuraka kojih ima u izobilju, ribolovom, šetnjom ili možete odigrati partiju košarke, malog fudbala ili stonog tenisa.
Na letnjoj vrućini možete se opustiti u mini bazenu koji se nalazi u samom dvorištu.

Svako godišnje doba nosi sa sobom poseban doživljaj Babine Reke u domaćinstvu Živkovića. Bajkovit kraj koji mami poeziju iz svake ljudske duše.
Restoran je smešten između prelepog dvorišta s fontanom i bazenima i jezera. Polukružnog oblika sa obe strane potpuno zastakljen prozorima, tako da gde god da sednete imaćete prelep pogled i potpuni užitak u ovom jedinstvenom ambijentu.

Veoma bogat jelovnik prilagođen je ovakvom ovakvom ambijentu, pa tako možete probati jedinstveni "Babin doručak","Babin zlatni medaljon",domaću kuhinju i domaći hleb, razne specijalitete od piletine,svinjetine, junetine, ribe, kao i jela sa roštilja.

Podeli ovu vest

29/12/2023 0 comment

Vlada Republike Srbije usvojila je danas uredbu o dodeli 100.000 vaučera za subvencionisani odmor u zemlji kojom se maksimalna vrednost vaučera ...

01/04/2024 0 comment

Savim posebno mesto za meštane kraljice banjskog turizma predstavlja "Most ljubavi" na koji dolaze mladi širom Srbije i inostranstva da zaključaju ...

14/03/2024 0 comment

Iako slična po gostoprimstvu njihovih domaćina, svako etno selo na području Sremske Mitrovice,  na sebi svojstven način čuva tradiciju, kulturu ...

12/04/2024 0 comment

Semeteško jezero na Kopaoniku – jezero koje u sebi krije jedan zanimljiv prirodni fenomen - jezero po kojem ostrva plove. Ovde možeš da uradiš ono ...

13/04/2024 0 comment

Prelepa Bobija, koja je prava oaza netaknute priode je planina u Zapadnoj Srbiji u predelu pod nazivom Azbukovica, nalazi se između desne obale ...

20/04/2024 0 comment

U podnožju planine Gučeva, rasuto je jadarsko seoce Tršić, rodno meaše novije književnosti Vuka Stefanovića Karadžića. Od Vukove porodice u Tršiću ...

O Portalu

Portal koji promoviše Srbiju i njene vrednosti. Sve na jednom mestu, priča o Srbiji koju volimo, njenoj tradiciji, lepotama, ljudima i događajima.

Najnovije vesti