fbpx

"Balašević" etno centar na Rtnju,izuzetno mesto za odmor i relaksaciju

"Balašević" etno centar na Rtnju,izuzetno mesto za odmor i relaksaciju

Etno Centar "Rtanj Balašević" predstavlja izuzetan spoj brojnih prirodnih lepota na jednom mestu u službi vašeg zdravlja, odmora i relaksacije. Sve usluge stoje vam na raspolaganju 24 sata, a ljubazno osoblje učiniće sve kako bi vaš boravak ostao u lepoj uspomeni.

Vajat-03-940x360

U okviru svog kompleksa Etno Centra Rtanj nudi udoban smeštaj u 10 novosagradenih bungalova okruženih prirodom sa izuzetnim pogledom na istoimenu planinu. Sobe su dvokrevetne ili sa francuskim ležajem, dobro opremljene, sa kupatilom, TV i telefonom.

Soba balasevic

Prijatan enterijer, dobra usluga i odličan izbor jela i pića. Preporučujemo tradicionalni srpski meni. Restoran raspolaže sa oko 200 mesta. Otvoren je tokom dana.
Ugodan kutak sa opuštenom atmosferom u kojoj možete uživati u čaju, kafi, alkoholnim i bezalkoholnim pićima.

Etno Centar Rtanj Balašević raspolaže sa dva teniska terena na otvorenom, terenom za odbojku, košarku i mali fudbal. Gostima su na raspolaganju bilijar sala i sala za stoni tenis. 

U sklopu smeštaja gosti Etno Centra Rtanj Balašević mogu besplatno koristiti sadržaje ekskluzivnih wellness tretmana. Gosti mogu koristiti Bazen sa pokretnim krovom, posebnim hidromasažnim efektima i egzotičnim enterijerom.

U kompleksa se nalazi mini SPA centar (parno kupatilo,sauna i đakuzi) i teretana.

bazen balasevic

Boravkom u etno centru" Balašević " pružaju vam se mogućnosti za mnogobrojne izlete jer je Rtanj  jedna od najlepših planina u Srbiji bogata prirodnim resursima smeštena je 200km jugoistočno od Beograda. Pripada Karpatskim planinama, a najviši vrh Šiljak (1570m) predstavlja prirodni fenomen kraškog reljefa. Severna strana planine prekrivena je šumama i pašnjacima, obrasla autohtonim biljnim vrstama i obiluje izvorima pitke vode. Lovište se prostire na 6368ha – najčešća lovna divljač su srne i divlje svinje.

Posetite Gamzigrad

Nekadašnji urbs rimske provincije Mezije (Moesia) nalazi se 11km zapadno od Zaječara u dolini Timoka. Danas je jedno od najpoznatijih arheoloških nalazišta na Balkanu. Ovde je rođen i sahranjen rimski imperator Gaj Galerije (293-311) čime se ovaj lokalitet uključuje u grupu malobrojnih spomenika rimske dvorske arhitekture (pored Dioklecijanove palate u Splitu poznata je još samo jedna palata na Siciliji).

Kompleks čine ostaci kasnoantičkog i vizantijskog utvrđenja sa odbrambenim zidom i 20 cilindričnih kula. Posebnu vrednost imaju izuzetno očuvani podni mozaici koji se mogu meriti sa onima u Pompejima.

Jezero Vrmdža

Oko 2 km južnije od Rtnja nalazi se Vrmdžansko jezero. Jezero je krečnjačkog i vulkanskog porekla i nastalo je tektonskim poremećajem. Nalazi se u podnožju planine Rtanj, na krecnjackom rtu i zahvata površinu od oko 2 ha.

Kao i selo udaljeno je od Sokobanje oko 15 kilometara i predstavlja veoma lepo izletište. Sa šumarcima, livadama i obiljem lekovitih biljaka, idealno je mesto za odmor i opustanje.

U jezeru ima šaranske ribe: karaša, babuške, žutooke i šarana, ali su primerci mali iiskljucivo rezervisani za dečije pecanje. Priroda je skoro netaknuta i sigurno će te uživati u dugim šetnjama po pustim stazicama i putevima po planinom Rtanj.

Pecanje-Rtanj-640x440

Podeli ovu vest

29/12/2023 0 comment

Vlada Republike Srbije usvojila je danas uredbu o dodeli 100.000 vaučera za subvencionisani odmor u zemlji kojom se maksimalna vrednost vaučera ...

11/03/2024 0 comment

Banja Koviljača, jedna od najlepših i najlekovitijih banja Balkana, nalazi se u zapadnoj Srbiji, u zagrljaju reke Drine i šumovite planine Gučevo, na ...

14/03/2024 0 comment

Iako slična po gostoprimstvu njihovih domaćina, svako etno selo na području Sremske Mitrovice,  na sebi svojstven način čuva tradiciju, kulturu ...

25/03/2024 0 comment

Rezervat prirode GORNJE PODUNAVLJE predstavlja mozaik očuvanih ritova, hrastovih i vrbovo-topolovih šuma, slatinskih livada i pašnjaka okruženih ...

25/03/2024 0 comment

 U ski centru Kopaonik, od ponedeljka 25.03.2024.g. pa do zatvaranja zimske sezone, skijaši će moći da iskoriste popust od 30% na cene ski ...

26/03/2024 0 comment

U bilo koje doba godine park prirode Palić nudi nešto novo, neponovljivo, inspirativno. Asocijacijom na davno izgubljeni raj, ovo sazvučje prirode i ...

O Portalu

Portal koji promoviše Srbiju i njene vrednosti. Sve na jednom mestu, priča o Srbiji koju volimo, njenoj tradiciji, lepotama, ljudima i događajima.

Najnovije vesti