fbpx

Etno selo Koštunići, prava zimska bajka

Etno selo Koštunići, prava zimska bajka

Na južnim padinama Suvobora, nadomak Rajca, Ravne gore, Rudnika i Maljena - smestili su se Koštunići. U selu velike ekološke vrednosti, jabuke, šljive i maline su izvanrednog ukusa, a posebnog kvaliteta su šumski plodovi i lekovito bilje.

Život i veru, preporod i budućnost Koštunićima je doneo Jovan Čeković, kome sada i ovde ne treba pominjati zvanja i funkcije koje će neki večito pamtiti, a drugi vremenom zaboraviti. Ono što se mora spomenuti je njegova odanost svom selu, njegova želja i bezgranična upornost da svom rodnom mestu vrati živost i plemenitu dušu srpskog seljaka, da unapredi tradicionalne vrednosti Koštunića ugradnjom novih a čistih tehnologija u savremenu ekonomiju i proizvodnju.

G.din Čeković je čovek ogromne energije, znanja, kreativnosti, pa i inata ako treba, da ono što je naumio i uradi!

Smeštaj gostiju obezbeđen je u seoskim vajatima, živopisnim drvenim kućicama, apartmanskog tipa koje imaju podno grejanje i luksuzno kupatilo, kao i TV prijemnik. Domaćin će vas dočekati s ponudom potpuno biološke hrane u domaćoj proizvodnji – rakija šljivovica, prirodni sokovi , pekmez, slatko, med, sir i kajmak.

Plemenito drvo spolja i unutra. Velika gostinska soba sa stolovima za sedenje i divanjenje, drvene klupe prekrivene tkanicama, drvene police na zidovima sa posuđem od keramike. Sve u vajatu miriše na dom, pravi dom. Toplo je i ušuškano, neveliko a udobno, intimno za osamu i dovoljno otvoreno za druženje.

Smeštaj gostiju obezbeđen je u seoskim Čardacima, živopisnim drvenim kućicama, apartmanskog tipa koje imaju podno grejanje i luksuzno kupatilo, kao i TV prijemnik. Domaćin će vas dočekati s ponudom potpuno biološke hrane u domaćoj proizvodnji – rakija šljivovica, prirodni sokovi, pekmez, slatko, med, sir i kajmak.

etno selo kostunici zima 1

Etno selo krase i deset neobičnih, dvokrevetnih okruglih soba nastalih od kaca koje su se nekada upotrebljavale za voće. Svaka "kaca" poseduje sopstveno, potpuno opremljeno kupatilo. Naselje se nalazi pored jezera i oivičeno je mirisnom šumom.

kostunici jezero zima

Uz samo jezero, koje je podzidano kamenom, nalazi se restoran KUĆA SRPSKIH DOMAĆINA sa 150 mesta.

Restoran pruža veliku ponudu specijaliteta ispod sača, kao i specijaliteta od ribe, a u zimskom periodu i uživanje pored kamina.

kostunici hrana

Etno restoran je jedinstven po autentičnom ambijentu enterijera – toplota drveta i mnoštvo detalja čine ga izuzetnim a tradicionalno prepoznatljivim.

Uživaćete u starim jelima srpske kuhinje, poput kupusa iz zemljanog lonca, proje, gibanice, kačamak. Tu su litrići, čokanjčići, čuture, zemljani čančići za kiselo mleko – ambijent koji ima ukus i miris minulih vremena.

Kako da stignete u Koštuniće?

Ukoliko putujete iz Beograda Ibarskom magistralom, najbrži put vam je preko Rajca.

Ukoliko putujete iz Beograda Ibarskom magistralom, najbolji put vam je preko Gornjeg Milanovca i Takova.

Iz Gornjeg Milanovca pratite put za Takovo, i tim putem vozite sve do Brezne i posle 3km skrenite desno. Taj put vas vodi direktno u Koštuniće.

Iz Čačka pratite put za Pranjane i posle toga Leušiće, i nakon 3km skrenite levo. Taj put vas vodi direktno u Koštuniće.

Podeli ovu vest

29/12/2023 0 comment

Vlada Republike Srbije usvojila je danas uredbu o dodeli 100.000 vaučera za subvencionisani odmor u zemlji kojom se maksimalna vrednost vaučera ...

11/03/2024 0 comment

Banja Koviljača, jedna od najlepših i najlekovitijih banja Balkana, nalazi se u zapadnoj Srbiji, u zagrljaju reke Drine i šumovite planine Gučevo, na ...

14/03/2024 0 comment

Iako slična po gostoprimstvu njihovih domaćina, svako etno selo na području Sremske Mitrovice,  na sebi svojstven način čuva tradiciju, kulturu ...

25/03/2024 0 comment

Rezervat prirode GORNJE PODUNAVLJE predstavlja mozaik očuvanih ritova, hrastovih i vrbovo-topolovih šuma, slatinskih livada i pašnjaka okruženih ...

25/03/2024 0 comment

 U ski centru Kopaonik, od ponedeljka 25.03.2024.g. pa do zatvaranja zimske sezone, skijaši će moći da iskoriste popust od 30% na cene ski ...

26/03/2024 0 comment

U bilo koje doba godine park prirode Palić nudi nešto novo, neponovljivo, inspirativno. Asocijacijom na davno izgubljeni raj, ovo sazvučje prirode i ...

O Portalu

Portal koji promoviše Srbiju i njene vrednosti. Sve na jednom mestu, priča o Srbiji koju volimo, njenoj tradiciji, lepotama, ljudima i događajima.

Najnovije vesti