"Ćira" voz na Morkoj Gori kreće 15.aprila

"Ćira" voz na Morkoj Gori kreće 15.aprila

Muzejski voz "Nostalgija" počeće od 15. aprila redovnu sezonu saobraćaja prugom "Šarganska osmica" na Mokroj Gori, najavile su "Železnice Srbije".

Letnja sezona trajaće do 31. oktobra, a voz će svakodnevno saobraćati na relaciji Mokra Gora-Šargan Vitasi-Mokra Gora, i to u dva redovna termina - u 10 sati i 30 minuta i 13 sati i 30 minuta. Ukoliko interesovanje putnika bude veće, planirana su još dva vanredna polaska i to u osam sati i u 16 časova.

Od 1. jula do 31. avgusta, popularni "Ćira" će redovno saobraćati i u popodnevnom terminu od 16 časova, tako da će tokom ta dva letnja meseca svakodnevno biti organizovane tri redovne vožnje.

Cene pojedinačnih voznih karata, kao i zakupa voza ostale su nepromenjene već četvrtu sezonu.

Karte za vožnju "Nostalgijom" na Šarganskoj osmici za odrasle koštaju 600 dinara, za decu od šest do 14 godina 300 dinara, dok je za mlađe od šest godina prevoz besplatan.

Zakup muzejsko-turističkog voza može se organizovati na relacijama Mokra Gora-Šargan Vitasi-Mokra Gora i Mokra Gora-Višegrad-Mokra Gora. Cena zakupa sa dizel vučom iznosi 60.000 dinara, dok je vožnja sa parnom lokomotivom duplo skuplja i košta 120.000 dinara.

Putnici "Ćiru" mogu da zakupe i za noćnu vožnju, ali samo na relaciji Mokra Gora-Jatare-Mokra Gora, a zakup je 70.000 dinara.

Turistima su, osim voza, u muzejsko-turističkom kompleksu "Šarganska osmica" na raspolaganju i smeštajni kapaciteti. "Železnice Srbije" raspolažu sa oko 60 ležajeva u motelu "Mokra Gora", konačištu "Osmica" i u planiskoj kući.

Cene noćenja u dvokrevetnim i trokrevetnim sobama, kao i u trokrevetnim apartmanima, kreću se od 1.680 do 5.400 dinara, a za ishranu u restoranima treba izdvojiti 300 dinara za doručak, 600 za ručak i 600 za večeru. U tim objektima turisti mogu koristiti i polupansionske i pansionske usluge.

Podeli ovu vest

18/05/2019 0 comment

PREDEJANE je varošica koja se nalazi u južnoj Srbiji između Niša i Vranja na putu od Soluna ka Beogradu poznatijem kao E75 koji spaja ...

25/07/2019 0 comment

Letnjikovac generala Jovana Belimarkovica, kraljevog namesnika za vreme maloletstva kralja Aleksandra Obrenovica, je pored vrnjacke Crkve, najstariji ...

10/12/2019 0 comment

Kosjerić su okružila pitoma miomirisna sela, puna prisnosti i gostoljublja. Seča Reka, Kosjerićka Mionica, Donji Taor, Skakavci, Rosići, ...

07/11/2019 0 comment

Prirodni rezervat koji se nalazi na zapadnom delu planine Kopaonik, na levoj strani klisure Smokovske reke iznad koje se uzdižu vrlo atraktivne stene ...

07/12/2019 0 comment

Zaštićeno područje „Kosmaj“ nalazi se na teritoriji administrativnog područja Beograda, gradska opština Mladenovac – ...

06/12/2019 0 comment

Kad sve počne da miriše na zimu i njenu bajkovitost ispunjenu magičnim zimskim čarolijama, a prve pahulje zabele krovove i trgove, mnogi ...

O Portalu

Portal koji promoviše Srbiju i njene vrednosti. Sve na jednom mestu, priča o Srbiji koju volimo, njenoj tradiciji, lepotama, ljudima i događajima.

Najnovije vesti

Newsletter

Budite u toku sa najnovijim vestima i informacijama na našem portalu!