fbpx

Razglednica: Krimski festival vina

Razglednica: Krimski festival vina

Na Krimu se od 4. do 6. novembra održava "Novembarfest" - festival mladog vina i gastronomije, na kome se mogu probati poznata krimska vina i upoznati se sa kuhinjom naroda na poluostrvu.

Poslednjih godina u Rusiji je sve popularniji enoturizam - odmor tokom kog poznavaoci vina mogu boraviti na praznicima nove berbe, probati mlado vino i posetiti vinarije. "Novembarfvest" otvara Krim kako za domaće ljubitelje vina, tako i za turiste iz inostranstva.

Prema rečima Olega Safanova iz "Rosturizma", novi festival na Krimu rešava odjednom nekoliko zadataka: o proširenju letnje sezone, zadovoljenja zahteva turista za turama za vikend, razvoju gastronomskog turizma i povećanju broja turista na Krimu.

- Nadam se da će festival biti održavan svake godine i široko poznat - naveo je Safonov.

"Novembarfest" počinje u kompleksu "Mrija rizort i spa" u naselju Opolznevo blizu Jalte. Tih dana će biti održana prezentacija vinarija i restorana na Krimu i Sevastopolju, biće kulinarskih master-klasova i degustacija vina. Gosti festivala će moći da probaju hranu krimskog naroda, lokalne sireve i morske proizvode.

Tokom festivala turisti mogu posetiti 15 vinarija - upoznati se sa proizvodnjom i probati vina.

"Novembarfest" se smatra dostojnom alternativom Minhenskog festivala piva "Oktobarfest".

Za učešće na festivalu, potrebno je registrovati se na sajtu festivala. Posetioci će biti smešteni u hotelima po specijalnim cenama.

Podeli ovu vest

O Portalu

Portal koji promoviše Srbiju i njene vrednosti. Sve na jednom mestu, priča o Srbiji koju volimo, njenoj tradiciji, lepotama, ljudima i događajima.

Najnovije vesti