fbpx

Jahorina prva u regionu sa uspješno realizovanim ski trkama

Jahorina prva u regionu sa uspješno realizovanim ski trkama

Nova zimska sezona na Jahorini je krenula odlično i ova planina već bilježi sjajne rezultate i veliko interesovanje kako rekreativnih tako i profesionalnih skijaša. Tokom protekle sedmice na Jahorini održana su četiri FIS kupa u terminu od 11. do 16. decembra. U istom terminu na ovoj planini trenirala je poznata olimpijska skijašića Emilija Đurović.

Jahorina je prva u regionu uspješno organizovala takmičenja u disciplini slalom za skijaše iz cijelog svijeta. Jahorina je bila domaćin skijašima iz reprezentacija i iz najudaljenijih zemalja kao što su Hong Kong, Maroko, Indija, Jamajka, Gana, ali i Grčka, Makedonija te Olimpijskom timu Srbije kao takmičarima iz ski klubova iz Bugarske, Hrvatske, Češke, Švedske, Slovenije, Mađarske, Turske, Kipra. Zapažene rezultate ostvarili su i skijaši iz Bosne i Hercegovine a posebno su se istakli Šljivić Marko i Lokmić Emir dok je u ženskoj kategoriji najzapaženije rezultate ostvarila Alić Esma. Tehnički organizator takmičenja je Ski klub Jahorina uz podršku Olimpijskog centra Jahorina, Termaga, Infinle consultinga i Elektroprivrede.

Sva četiri FIS kupa od strane tehničkog delegata su ocijenjena kao izuzetno uspješna i ova planina spremno dočekuje takmičare za nove trke zakazane za mjesec januar. Već 12. i 13. januara očekuju nas dva „Jahorina" FIS kupa dok će se 15. i 16. januara na Jahorinskim stazama održati Otvoreno prvenstvo smučarskog kluba „Jahorina".

 

Podeli ovu vest

Turistička Organizacija Republike Srpske TORS

Turistička Organizacija Republike Srpske TORS

O Portalu

Portal koji promoviše Srbiju i njene vrednosti. Sve na jednom mestu, priča o Srbiji koju volimo, njenoj tradiciji, lepotama, ljudima i događajima.

Najnovije vesti