fbpx

Španski mediji preporučuju : posetite Beograd!

Španski mediji preporučuju : posetite Beograd!

Španski listovi "El Pais" i "Vos Populi" objavili su članke o Beogradu u kojima se srpska prestonica preporučuje kao top destinacija u Evropi.

Novinar "El Paisa" Karlos Paskal u članku opisuje rutu kojom se kretao tokom nedavnog boravka u Beogradu i ističe svoje utiske prilikom obilaska Beogradske tvrđave, centra grada, Knez Mihajlove ulice, Skadarlije, Savamale, Zemuna.

Nema Beograd samo splavove i noćni život...
Uz preporuku za program "Na kafi kod knjeginje Ljubice" preporučuje posetu beogradskim festivalima, događajima i muzejima, a posebno Muzeju Nikole Tesle, Ive Andriće i Muzeju istorije Jugoslavije.

Beogradske kafane opisuje kao svojevrsnu instituciju, a opisujući atmosferu i energiju Beograda, Paskal kaže da u srpskoj prestonici niko više ne govori o prošlosti, već samo o budućnosti, te da je naš glavni grad ne samo istorijsko raskršće, već i centar trenda, kulture, dizajna, festivala ali i zabave.

Članak novinar završava poznatim citatom Duška Radovića - "Ko je imao sreće da se jutros probudi u Beogradu, može smatrati da je za danas dovoljno postigao u životu. Svako dalje insistiranje na još nečemu, bilo bi neskromno".

Drugi članak, objavljen je pod naslovom "Beograd, najživlji grad u Evropi"u španskom listu "Vos Populi", a novinarka Noelia Fereiro (Noelia Ferreiro) piše da je "glasan, siv i divno razbarušen, Beogrd jedinstven grad".

"Ne zaslepljujuće lep kao drugi evropski gradovi, ali sa karakterom koji vam se svidi od prvog trenutka", piše ta novinarka.Kao "ikone" Beograda, Noelia ističe beogradske reke, Kalemeganski park i tvrđavu, Trg Republike, Narodni muzej i Narodno pozorište, i Hram svetog Save, najveći pravoslavni hram u Evropi.

"U centru grada, Skadarlija, boemski kutak sa kafanama čuva estetiku 19. veka, i takmiči se sa Savamalom na obalama Save. Na drugoj strani Dunava je Zemun, stari grad koji datira iz vremena austrougarskog carstva, a koji je danas romantičan i ušuškani kraj", navedeno je u članku.

Utisak tokom posete Beogradu na ovu novinarku je ostavio živopisni ambijent akvatorija beogradskih reka koji poredi sa Barselonom, i projekat "Beograd na vodi".

"Beograd je grad koji nikada ne spava'. Večera je uvek propraćena živom muzikom, radnje su otvorene sedam dana u nedelji, a podugačka je i lista klubova za sve ukuse: ljubitelje džeza, elektronske i tradicionalno srpske. Ako na ovo dodamo da je ulaz slobodan, a piće vrlo jeftino... šta još možete poželeti", piše "Vos Populi".

Podeli ovu vest

29/12/2023 0 comment

Vlada Republike Srbije usvojila je danas uredbu o dodeli 100.000 vaučera za subvencionisani odmor u zemlji kojom se maksimalna vrednost vaučera ...

01/04/2024 0 comment

Savim posebno mesto za meštane kraljice banjskog turizma predstavlja "Most ljubavi" na koji dolaze mladi širom Srbije i inostranstva da zaključaju ...

14/03/2024 0 comment

Iako slična po gostoprimstvu njihovih domaćina, svako etno selo na području Sremske Mitrovice,  na sebi svojstven način čuva tradiciju, kulturu ...

12/04/2024 0 comment

Semeteško jezero na Kopaoniku – jezero koje u sebi krije jedan zanimljiv prirodni fenomen - jezero po kojem ostrva plove. Ovde možeš da uradiš ono ...

13/04/2024 0 comment

Prelepa Bobija, koja je prava oaza netaknute priode je planina u Zapadnoj Srbiji u predelu pod nazivom Azbukovica, nalazi se između desne obale ...

18/04/2024 0 comment

Područje opštine Požega pogodno za bird watching – posmatranje ptica, koje je u Evropi vrlo popularno a u Srbiji je tek u povoju. Može se videti ...

O Portalu

Portal koji promoviše Srbiju i njene vrednosti. Sve na jednom mestu, priča o Srbiji koju volimo, njenoj tradiciji, lepotama, ljudima i događajima.

Najnovije vesti