fbpx

Veliki jubilej, 30. Drinska regata u Bajinoj Bašti

Veliki jubilej, 30. Drinska regata u Bajinoj Bašti

  Najveća manifestacija na vodi u regionu koju organizuje Turistička organizacija „Tara-Drina“ Bajina Bašta pod pokroviteljstvom Opštine Bajina Bašta, jubilarna 30. Drinska regata, održaće se u Bajinoj Bašti od 15. do 21. jula. Ovaj jedinstveni karneval na vodi uz veliki broj drugih raznovrsnih sadržaja predstavlja jednu od najvećih turističkih manifestacija u Srbiji i najveći događaj na vodi u ovom delu Evrope. Drinska regata pored velikog spusta rekom Drinom obuhvata i brojne prateće sadržaje koji svake godine u julu u Bajinu Baštu privuku preko 130 000 posetilaca. Manifestacija se održava u uspomenu na drevne drinske splavare i predstavlja spoj tradicije sa savremenim turističkim trendovima, a Bajina Bašta u vreme Drinske regate je jedino mesto gde se još uvek mogu videti veliki splavovi kao oni koji su prethodnih vekova jezdili Drinom.

DRINSKA REGATA VRELO 1 800x450

Već od ponedeljka 15. jula od ranih jutarnjih časova veliki broj učesnika „Bašta bazara“ – festivala ukusa i rukotvorina izložiće svoje proizvode na glavnom šetalištu gradića u Podrinju. U večernjim časovima posle svečanog otvaranja manifestacije na gradskom trgu očekuje nas koncert Leontine Vukomanović sa dečjim horom „Čarolija“, premijera filma posvećenog jubileju najstarije regate na reci Drini „30 godina Drinske regate“ i animirani film za decu „Dete vremena“.

Drugog dana manifestacije na gradskom trgu u Bajinoj Bašti očekuje nas koncert Ane Bekute, a zatim nastup trubačkog orkestra Milenka Filipovića.
U sredu 17. jula počinje Festival elektronske muzike „MASHUP“ koji se po drugi put održava u Sportsko-rekreativnom centru „Braća Milutinović“ gde nas očekuju izvođači iz Srbije, Hrvatske, Slovačke i Holandije. Četvrtak je tradicionalno rezervisan za veliko druženje u pripremanju riblje čorbe pored reke Godine u Perućcu, kao i nastavak “MASHUP” festivala u Sportsko-rekreativnom centru u Bajinoj Bašti.

U petak 19. jula manifestacija se nastavlja na izletištu Rača gde nas očekuju koncerti velikih zvezda popularne muzike Dragane Mirković i Željka Samardžića.

Subota je kao i svih ranijih godina predviđena za veliki spust rekom Drinom od Perućca do Rogačice. Najveći karneval na vodi startuje u 11 časova ispod brane HE „Bajina Bašta“ u Perućcu ali je zbog velikih gužvi preporučljivo znatno ranije krenuti na start regate. Subota uveče i izletište Rača rezervisana je za MOST fest i nastupe Dejana Petrovića i Big Benda i JU Grupe. U nedelju,21. jula, nas pored završnog dana „Bašta bazara“ očekuje i predstava za najmlađe.

Kvalitetnom programu manifestacije ogroman doprinos daju generalni pokrovitelj manifestacije „Mozzart“ fondacija, zvanično pivo Drinske regate Jelen pivo kao i generalni medijski pokrovitelj Radio televizija Srbije. Manifestaciju su pomogli i Ministarstvo turizma i omladine Republike Srbije, BB Klekovača, Zlatiborac, Vojna ustanova „Tara“ i drugi prijatelji manifestacije.
Očekuje se da će na manifestaciji učešće uzeti preko 130 000 posetilaca, a u sedam dana jubilarne Drinske regate očekuju vas i brojni drugi zabavni sadržaji koji u gradić koji nosi epitet srca Podrinja pored domaćih gostiju privuku i veliki broj stranih turista.

 

30. DRINSKA REGATA
BAJINA BAŠTA
15.07. – 21.07.2024. godine

PRVI DAN - pondeljak, 15. jul

18.00 - „Bašta bazar“ – festival ukusa i rukotvorina.
20.00 - Koncert Leontina Vukomanović i dečji hor „Čarolija“
21:30 - Premijera dokumentarnog filma „30 godina Drinske regate“
22: 00 - Animirani film „Dete vremena“

DRUGI DAN - utorak, 16. jul

21:00 - Koncert Ana Bekuta
22:30 - Trubački orkestar Milenka Filipovića

TREĆI DAN - sreda, 17. jul

21:00 MASHUP festival
Luis De Mark, Mike & Me, Pessto

ČETVRTI DAN - četvrtak 18. Jul

16:00 Takmičenje u pripremanju riblje čorbe pored reke Vrelo u Perućcu
21:00 MASHUP festival
Steff de Campo, Me-High-Low, Steve Drop

PETI DAN - petak 19. Jul

21:00 Koncert Željko Samardžić
23:00 Koncert Dragana Mirković

ŠESTI DAN - subota 20. Jul

Do 10.30 Evidentiranje plovila i učesnika i spuštanje plovila

11.00 – 30. Drinska regata, zabavno rekreativni spust od Perućca do Rogačice

Muzički festival MOST Fest:
21:00 – JU Grupa
23:00 - Dejan Petrović Big Bend

 

Od 15. do 21. jula na glavnoj ulici održava se „Bašta bazar“ – festival ukusa i rukotvorina.

30. Дринска регата програм

Podeli ovu vest

29/12/2023 0 comment

Vlada Republike Srbije usvojila je danas uredbu o dodeli 100.000 vaučera za subvencionisani odmor u zemlji kojom se maksimalna vrednost vaučera ...

01/04/2024 0 comment

Savim posebno mesto za meštane kraljice banjskog turizma predstavlja "Most ljubavi" na koji dolaze mladi širom Srbije i inostranstva da zaključaju ...

10/08/2024 0 comment

Nema tog radoznalca koji, kada čuje od Priličanina odakle je, odmah ga i ne upita: "Otprilike do Ivanjice..." Na duhovitu igru reči obično je stizao ...

16/08/2024 0 comment

Krstarenje Đerdapskom klisurom jedna je od najvećih svetskih atrakcija u rečnom turizmu.Đerdapska klisura je najduža i najveća klisura u Evropi! ...

21/08/2024 0 comment

Zlatibor je čuven po bogatstvu voda i njihovoj raznovrsnosti. Najzdraviji i najhladniji izvori vode su Hajdučka česma i Hajdučica u Murtenici, ...

16/08/2024 0 comment

Veliko dvanaestokilometarsko Vlasinsko jezero stvoreno je izgradnjom tajanstvene zemljane brane. Tako je od ćudljivog Vlasinskog blata izgrađena nova ...

O Portalu

Portal koji promoviše Srbiju i njene vrednosti. Sve na jednom mestu, priča o Srbiji koju volimo, njenoj tradiciji, lepotama, ljudima i događajima.

Najnovije vesti