fbpx

Upoznaj i istraži Kopaonik leti

Upoznaj i istraži Kopaonik leti

Turistički centar Kopaonik tokom letnje sezone pruža idealne uslove za aktivan i pasivan odmor. Raznovrna turistička ponuda, čist planinski vazduh, prijatna klima i prirodne lepote, veliki broj objekata za smeštaj, od apartmana i kuća za odmor, odmarališta do najluksuznijih hotela, dovolјni su razlozi da značajan broj turista izabere Kopaonik kao destinaciju za odmor.

KOPAONIK panorama nasl

Brojni letnji sadržaji koje nudi JP Skijališta Srbije predstavljaju pravo uživanje za decu i odrasle: adrenalinski sadržaji - bob na šinama, tjubing i zip line, mountain cart, avantura park koji se sastoji od brojnih elemenata i raznovrsnih prepreka, trim staza. Panoramska vožnja žičarom „Pančićev vrh“ predstavlja priliku da Kopaonik vidite i doživite na jedan drugačiji način i uživate u pogledu sa 2.017 m nadmorske visine. Ljubitelji skijanja mogu uživati u svom omiljenom sportu na letnjoj ski stazi. Najmlađe posetioce očekuje zabava na dečijem igralištu sa brojnim sadržajima.

KOPAONIK skijanje leto 800x555

KOPAONIK DECA ZIC

KOPAONIK turista naslovna

KOPAONIK planinari setnja leto
Posetioce koji odmor ne mogu da zamisle bez sporta i adrenalinskih izazova očekuju nesvakidašnje avanture: vožnja kvadova, alpinizam u prirodnom rezervatu „Orlove stene“, paraglajding, biciklističke ture, streličarstvo. Kopaonik možete upoznati kroz različite avanturističke ture.

KOPAONIK AVANTURA PARK LETO

KOPAONIK tubing 800x555

Kopaonik paraglajding

Predlažemo Safari turu - obilazak i razgledanje turističkih atrakcija Kopaonika kao i flore i faune Nacionalnog parka Kopaonik kroz vožnju u posebno prilagođenim offroad vozilima. Lokalitet koji treba posetiti je Nebeske stolice koji se nalazi na nadmorskoj visini od 1.800 m, u neposrednoj blizini Pančićevog vrha, na kome se nalaze ostaci crkve sv. Prokopija.

KOPAONIK NEBESKE STOLICE 1

Poseban doživljaj predstavlja safari tura zalazak sunca sa Pančićevog vrha.

Odličan način da upoznate i doživite Kopaonik u letnjem periodu jesu pešačke ture kroz najatraktivnije predele Kopaonika uz pratnju vodiča. Posetite crkvište Metođe, vodopad Jelovarnik, Markov kamen, Nebeske stolice, Jankove bare, Tresku, kanjon Samokovske reke.

Edukativna gljivarska staza dužine 2 km, sa polazištem u blizini konačišta Rtanj, obeležena je tablama sa slikama i opisima gljiva na Kopaoniku.

Tereni Kopaonika, proplanci i staze predstavljaju pravi izazov za profesionalce i rekreativce, ljubitelje planinskog biciklizma. Tri downhill staze, različitih podloga, dužine od 5 kilometara, prilagođene su i početnicima i onima koji vole nešto opasnije vožnje. U centru Kopaonika moguće je iznajmiti bicikle i kvadove.

Dane odmora možete ispuniti pohađajući neki od edukativnih programa i treninga poput škole jahanja za početnike i terensko jahanje u prirodi za iskusne jahače. Nakon brojnih aktivnosti predlažemo odmor i opuštanje u Wellness & Spa centru u nekom od hotela i uživnje u raznovrsnim specijalitetima kopaoničkog kraja u restoranima.

KOPAONIK decak jahanje

KOPAONIK bazen family

Atrakcija za posetioce Kopaonika je Semeteško jezero, koje je udaljeno od centra Kopaonika 14 km. Jezero ima oblik izduženog kruga prečnika oko 50 m i dubine oko 7 m. Karakteristika jezera je dva ploveća ostrva, odnosno busena, koji plutaju po površini. U mirnom okruženju možete isprobati specijalitete domaće kuhinje u restoranu pored jezera (obavezno probati pitu sa kopaoničkim borovnicama).

U podnožju Kopaonika, 24 km udaljena, nalazi se Jošanička Banja sa temperaturom vode od 77°C. U banjskom kompleksu nalazi se banjsko kupatilo sa manjim bazenom, đakuzi kadom i osam manjih kada, staro kupatilo (hamam), blatno kupatilo, sauna i manji otvoreni bazen. U banji je moguće posetiti spomen sobu Milunke Savić sa multimedijalnom postavkom sačinjenom iz nekoliko segmenata.

 

Podeli ovu vest

29/12/2023 0 comment

Vlada Republike Srbije usvojila je danas uredbu o dodeli 100.000 vaučera za subvencionisani odmor u zemlji kojom se maksimalna vrednost vaučera ...

11/03/2024 0 comment

Banja Koviljača, jedna od najlepših i najlekovitijih banja Balkana, nalazi se u zapadnoj Srbiji, u zagrljaju reke Drine i šumovite planine Gučevo, na ...

14/03/2024 0 comment

Iako slična po gostoprimstvu njihovih domaćina, svako etno selo na području Sremske Mitrovice,  na sebi svojstven način čuva tradiciju, kulturu ...

25/03/2024 0 comment

Rezervat prirode GORNJE PODUNAVLJE predstavlja mozaik očuvanih ritova, hrastovih i vrbovo-topolovih šuma, slatinskih livada i pašnjaka okruženih ...

25/03/2024 0 comment

 U ski centru Kopaonik, od ponedeljka 25.03.2024.g. pa do zatvaranja zimske sezone, skijaši će moći da iskoriste popust od 30% na cene ski ...

26/03/2024 0 comment

U bilo koje doba godine park prirode Palić nudi nešto novo, neponovljivo, inspirativno. Asocijacijom na davno izgubljeni raj, ovo sazvučje prirode i ...

O Portalu

Portal koji promoviše Srbiju i njene vrednosti. Sve na jednom mestu, priča o Srbiji koju volimo, njenoj tradiciji, lepotama, ljudima i događajima.

Najnovije vesti