fbpx

Uspešna sezona skijanja: JP Skijališta Srbije pripremila ski centre na vreme

Uspešna sezona skijanja: JP Skijališta Srbije pripremila ski centre na vreme

Svake godine, očekivanja skijaške zajednice rastu kako se sezona skijanja približava. Ove godine, JP Skijališta Srbije su odgovorila na ta očekivanja pripremajući ski centre nešto ranije nego inače, zahvaljujući izuzetno povoljnim vremenskim uslovima.

Već od sredine novembra, svi sistemi za veštačko osnežavanje su bili u funkciji, omogućavajući ski centru Kopaonik da otvori svoja vrata već u subotu, 2. decembra. Ovogodišnji Ski Opening na Kopaoniku nije samo označio početak sezone skijanja, već je bio i pravo festivalsko iskustvo sa odličnim skijanjem i bogatim programom. Prvog dana Ski Openinga, skijalo je oko 2000 entuzijasta, nagoveštavajući uspešnu sezonu pred nama.

Stara pl Suncana dolina

Sezone skijanja na Staroj planini i Torniku na Zlatiboru takođe su započele uspešno, sa posebnim događajima koji su privukli veliki broj skijaša. Ski sezona na Staroj planini startovala je 15. decembra, dok je na Torniku na Zlatiboru, počela 12. januara, a skijanje je bilo besplatno prvog dana, uz sniženje cena karata od 30% u naredna dva dana Ski Openinga.

Interesovanje skijaša i bordera je bilo toliko veliko da je period pretprodaje ski karata preko veb-prodavnice produžen, pa se očekuje da će ova sezona možda biti najuspešnija do sada. Ski centar Kopaonik beleži oko 8 hiljada skijaša dnevno, dok je tokom novogodišnjih i božićnih praznika bilo preko 30.000 skijaša. Skijališta Srbije su u periodu pretprodaje 1. do 20. novembra omogućavala popust od 15% preko svoje veb prodavnice, dok je popust od 10% bio moguć, tradicionalno u periodu skijaškog sajma EKSPO ZIM, od 27. novembra do 3. decembra. Od početka pa tokom cele sezone, svi skijaši i borderi će moći da kupuju karte preko beb-šopa sa stalnim popustom od 5%.

Tornik 2

Zahvaljujući sistemima za veštačko osnežavanje i temeljnoj pripremi, naši ski centri rade punim kapacitetom. Omiljene staze poput Krčmara, Gvozdca i Ledenica na Kopaoniku, te Sunčane doline i Konjarnika na Staroj planini, sada su u potpunosti dostupne onim najveštijim skijašima i borderimaA.

Kop centar

Kop Krcmar

Kop vrtic

Naši ski centri ne samo da pariraju evropskim kolegama u uređenosti, opremljenosti i modernoj infrastrukturi, već su i najpristupačniji kad je u pitanju cena ski karata. Očekujemo i dolazak velikog broja stranih skijaša, a svake godine beležimo sve veći broj gostiju iz Rumunije, Grčke, Rusije, Kine, Mađarske i drugih zemalja.

Najnovije partnerstvo sa Ski centrom Mavrovo iz Republike Severne Makedonije dodatno će obogatiti iskustvo skijaša. Vlasnici sezonskih ski karata u Srbiji će imati privilegiju da besplatno koriste ski staze Ski centra Mavrovo tokom tri uzastopna dana i obratno, što će dodatno unaprediti zimski turizam i promociju skijališta u regionu. Takav sporazum je već potpisan sa Skijalištima Crne Gore, proširujući privilegije vlasnicima sezonskih karata na skijalištima u obe zemlje.

Skijališta Srbije su se, u saradnji sa Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, priključila programu Studentska kartica i ponudila za zimsku sezonu 2023/24 svim studentima koji poseduju novu Studentsku karticu, popust od 15% za kupovinu ski karata za naše ski centre Kopaonik, Stara planina i Tornik na Zlatiboru, takodje odobrava se 10% za studente vlasnike međunarodne identifikacione kartice (ISIC) i evropske omladinske kartice za srednjoškolce(EYCA)

U cilju unapređenja infrastrukture skijališta, JP Skijališta Srbije su završila brojne projekte u ski centru Kopaonik za sezonu 2023/2024, uključujući izgradnju veštačkog osnežavanja ski staza Krčmar i dopune sistema na stazi Karaman greben, kao i poboljšanja na stazama koje omogućavaju kvalitetno i bezbedno skijanje za sve kategorije skijaša.
Uz nove projekte i partnerstva, ova sezona obećava vrhunsko iskustvo za sve ljubitelje zimskih sportova, čineći ski centre u Srbiji jednim od najatraktivnijih destinacija za skijanje u regionu.

Stara pl gondola

 

Podeli ovu vest

29/12/2023 0 comment

Vlada Republike Srbije usvojila je danas uredbu o dodeli 100.000 vaučera za subvencionisani odmor u zemlji kojom se maksimalna vrednost vaučera ...

26/12/2023 0 comment

Na jugozapadu Srbije, u centralnom delu opštine Priboj, na zaravni iznad desne obale reke Lim, nalazi se jedno od značajnijih banjskih ...

22/02/2024 0 comment

Keltsko selo je tematska turistička atrakcija u Inđiji, koja je  otvarena  za posetu turista od 2021. godine. Ovaj atraktivni  ...

26/02/2024 0 comment

U prelepoj klisuri reke Đetinje, koja je od nedavno zaštićeno prirodno dobro, gnezdi se preko 50 vrsta ptica, od kojih su mnoge strogo zaštićene ...

01/02/2024 0 comment

Svake godine, očekivanja skijaške zajednice rastu kako se sezona skijanja približava. Ove godine, JP Skijališta Srbije su odgovorila na ta očekivanja ...

23/02/2024 0 comment

Dragačevo se nalazi u slivovima reka Bjelice, Moravice, Zapadne Morave i Tolišnice i na obroncima planina Ovčara, Jelice, Troglava, Čemerna, Golupca ...

O Portalu

Portal koji promoviše Srbiju i njene vrednosti. Sve na jednom mestu, priča o Srbiji koju volimo, njenoj tradiciji, lepotama, ljudima i događajima.

Najnovije vesti