fbpx

Drinska regata u Ljuboviji - sve je spremno za veliki spektakl!

Drinska regata u Ljuboviji - sve je spremno za veliki spektakl!

Sve je spremno za veliki spektakl na Drini - počinje 21. Drinska regata u Ljuboviji!

Drinska regata Ljubovija tradicionalno se počev od 2001. godine, kada se nekoliko entuzijasta spustilo, uvidelo perspektivu i pokrenulo sada jedan od najvećih i najznačajnijih dešavanja u Podrinju. Manifestacija je za godinu, dve prevazišla lokalne okvire, poprimila međunarodni karakter i svake godine privlači brojne turiste iz čitavog sveta da druge subote jula budu deo karnevala na Drini. Za dobar provod na vodi zaduženi su plutajući trubački orkestri koji prate povorku.

Plovni put je od Rogačice do Ljubovije, start je u Rogačici, a pristajanje u Ljuboviji u dužini od 40 km, što čini oko 9 sati plovidbe i nezaboravnog druženja i doživljaja u prelepom ambijentu jednog od najlepših krajeva Srbije.

Drinska regata, koja je prošle godine oborila sve rekorde i ove će okupiti desetine hiljada učesnika na vodi, kao i posetilaca na koncertima.

drinska regata ljubovija 1

U petak, 8. jula na stadionu FK "Drina" koncert će održati Lepa Brena sa početkom od 21 čas. Nakon spusta Drinom u subotu, 9. jula od Rogačice do Ljubovije, plovidbe u dužini od 40 kilometara, vojničkog pasulja u Gornjoj Trešnjici i fenomenalnog provoda na vodi, zabava se nastavlja i ovog puta na stadionu, a koncerte će održati Toni Cetinski i Dejan Petrović - Big bend. Početak je zakazan za 21 čas.

U okviru programa "Dani drinske regate" ove godine pripremljen je bogat sadržaj. Program počinje nizom sportskih takmičenja koje organizuje Sportski savez opštine Ljubovija u fudbalu, odbojci, šahu, stonom tenisu i košarci. Takmičenja počinju 27. juna, a završavaju se planinarskim pohodom u organizaciji Planinarskog kluba "Tornička Bobija" 10. jula.
Pored sportskog planiran je i kulturni program. U bioskopskoj sali Biblioteke "Milovan Glišić" u Ljuboviji u sredu, 6. jula sa početkom u 20 časova biće uzvedena pozorišna predstava "Šta ostaje posle zanosa" Ljubovijskog dramskog pozorišta.

Dan kasnije, 7. jula biće premijerno prikazan igrani film "Milojev dar", filmske i TV produkcije "MS-FILM" iz Ljubovije. Premijera filma zakazana je u sali bioskopa u 19 časova, a drugi termin prikazivanja u 20.30 časova. Film je snimljen po istinitom događaju iz perioda Drugog balkanskog rata i podvigu heroja Miloja Nikolića. Režiju potpisuje višestruko nagrađivana rediteljka dr Branka Bešević Gajić, a scenario dramski pisac i scenarista Vladimir Đorđević.

Turistička organizacija opštine Ljubovija potrudila se da obogati i program za najmlađe posetioce. Tako će 8. i 9. jula na ulicama Ljubovije defilovati "UV dance" animatori koji će zabavljati mališane uz klovnove, ples i animaciju.

Poslednje pripreme su u toku i Ljubovija je spremna da dočeka goste iz cele zemlje, regiona i drugih delova sveta. Smeštajni kapaciteti su već odavno popunjeni i slobodan ležaj se može pronaći još ponegde u nešto udaljenijim vikendicama i domaćinstvima koja se bave seoskim turizmom.

Interesovanje za 21. međunarodnu Drinsku regatu u Ljuboviji veće je nego ikada, a ova najpoznatija manifestacija nije jedino što Azbukovica, kako se inače naziva ovaj kraj, može da ponudi. I kako kažu u Ljuboviji, ko je jednom poseti - uvek joj se vraća. Drinska regata je prvi korak ka širem otkrivanju svih lepota Drine, Bobije i područja ovog dela Srbije.

drinska regata ljubovija 2

Za bezbednost učesnika zadužena je policija, agencija ovlašćena za pružanje usluga na vodi, ronioci, spasioci, redari na kopnu i vodi, služba doma zdravlja koja lekarsku ekipu šalje na vodu, a kopnom učesnike sve vreme prati lekarska ekipa u sanitetskom vozilu.

drinska regata ljubovija

Podeli ovu vest

29/12/2023 0 comment

Vlada Republike Srbije usvojila je danas uredbu o dodeli 100.000 vaučera za subvencionisani odmor u zemlji kojom se maksimalna vrednost vaučera ...

11/03/2024 0 comment

Banja Koviljača, jedna od najlepših i najlekovitijih banja Balkana, nalazi se u zapadnoj Srbiji, u zagrljaju reke Drine i šumovite planine Gučevo, na ...

14/03/2024 0 comment

Iako slična po gostoprimstvu njihovih domaćina, svako etno selo na području Sremske Mitrovice,  na sebi svojstven način čuva tradiciju, kulturu ...

25/03/2024 0 comment

Rezervat prirode GORNJE PODUNAVLJE predstavlja mozaik očuvanih ritova, hrastovih i vrbovo-topolovih šuma, slatinskih livada i pašnjaka okruženih ...

25/03/2024 0 comment

 U ski centru Kopaonik, od ponedeljka 25.03.2024.g. pa do zatvaranja zimske sezone, skijaši će moći da iskoriste popust od 30% na cene ski ...

26/03/2024 0 comment

U bilo koje doba godine park prirode Palić nudi nešto novo, neponovljivo, inspirativno. Asocijacijom na davno izgubljeni raj, ovo sazvučje prirode i ...

O Portalu

Portal koji promoviše Srbiju i njene vrednosti. Sve na jednom mestu, priča o Srbiji koju volimo, njenoj tradiciji, lepotama, ljudima i događajima.

Najnovije vesti