fbpx

Beogradski karneval brodova 2022 - "Budi kao reka"

Beogradski karneval brodova 2022 - "Budi kao reka"

Jedna od omiljenih manifestacija naših sugrađana, 17. Beogradski karneval brodova biće održan u subotu, 9. jula, na Sava promenadi, odnosno delu reke Save od tramvajskog mosta do mosta Gazela, gde posetioce očekuje bogat program namenjen čitavim porodicama, saopštili su iz Turističke organizacije Beograda.

Tim povodom, od 17.30 do 22.30 časova biće zatvorena biciklistička staza na potezu između restorana „Savanova” do kraja promenade kod mosta Gazela.
Muzički nastupi poznatih izvođača, koncerti za decu, edukativne i zabavne radionice, profesionalni animatori i ove godine biće deo programa na obali tokom karnevala brodova kojim se simbolično skreće pažnja na beogradske reke i obale.

Program počinje u 18.30 časova defileom Policijskog orkestra, mažoretkinja iz Bele Crkve, animatora „Komičnog teatra” i koncertom Dečjeg hora „Čarolija”.

Centralni deo događaja, svečana povorka dekorisanih plovila počeće u 19 časova i kretaće se uzvodno od Brankovog mosta do kraja Sava promenade. Sva plovila učestvuju u izboru za najlepše dekorisan brod, a pobednike očekuju vredne nagrade.

Zatim će uslediti koncerti grupe „Belgrade Groovz”, koju čine naši renomirani muzičari, i grupe „Texas Flood”, predvođene Nenadom Zlatanovićem koji je stekao reputaciju jednog od vodećih gitarista u Srbiji, nastupajući sa svetski slavnim imenima i značajnim rok i bluz muzičarima.

Na karnevalskom „Eko-bazaru”, koji je postao neizostavni deo ove manifestacije, posetioci će moći da kupe domaće organske proizvode, zdravu hranu, kao i umetnine, dizajnirani nakit, suvenire i različite unikatne proizvode domaće izrade. Deo postavke „Eko-bazara” je Master Kraft, sa brojnim izlagačima.

Kao društveno odgovorna organizacija, Turistička organizacija Beograda skreće pažnju javnosti na očuvanje i zaštitu životne sredine. U okviru programa „Eko-park” biće organizovane edukativne i interaktivne radionice gde će posetioci moći da učestvuju u projektima koji doprinose smanjenju otpada, čistoći reka i ulozi reciklaže. „Čuvajmo naše reke” naziv je radionice Volonterskog servisa Opštine Zvezdara. Jednu od radionica imaće Škola za brodarstvo, brodogradnju i hidrogradnju, a Savez izviđača Srbije poziva na „Eko-avanturu”, u kojoj najmlađi posetioci, ali i stariji mogu naučiti kako da podignu šator, sortiraju otpad, recikliraju i brinu o sredini.

Kao i prethodnih godina, Beogradski karneval brodova ima i humanitarni karakter, pa posetioci mogu da obiđu i štandove organizacija i ustanova koje se bave humanitarnim programima i društveno odgovornim radom – SOS „Dečja sela Srbije”, Dečji centar „Zvezda”, Udruženje građana za brigu o deci bez roditeljskog staranja, kao i Specijalnu osnovne škole „Miodrag Matić”.

Beogradski karneval brodova organizuje Turistička organizacija Beograda, uz podršku Skupštine Grada Beograda, u saradnji sa kompanijom „Belgrade Waterfront”. Prijatelj manifestacije je kompanija „Knjaz Miloš”

Podeli ovu vest

29/12/2023 0 comment

Vlada Republike Srbije usvojila je danas uredbu o dodeli 100.000 vaučera za subvencionisani odmor u zemlji kojom se maksimalna vrednost vaučera ...

01/04/2024 0 comment

Savim posebno mesto za meštane kraljice banjskog turizma predstavlja "Most ljubavi" na koji dolaze mladi širom Srbije i inostranstva da zaključaju ...

14/03/2024 0 comment

Iako slična po gostoprimstvu njihovih domaćina, svako etno selo na području Sremske Mitrovice,  na sebi svojstven način čuva tradiciju, kulturu ...

12/04/2024 0 comment

Semeteško jezero na Kopaoniku – jezero koje u sebi krije jedan zanimljiv prirodni fenomen - jezero po kojem ostrva plove. Ovde možeš da uradiš ono ...

13/04/2024 0 comment

Prelepa Bobija, koja je prava oaza netaknute priode je planina u Zapadnoj Srbiji u predelu pod nazivom Azbukovica, nalazi se između desne obale ...

25/04/2024 0 comment

Turistička organizacija Raška organizuje besplatnu turističku turu za turiste koji će boraviti na Kopaoniku za prvomajske i vaskršnje praznike. Tura ...

O Portalu

Portal koji promoviše Srbiju i njene vrednosti. Sve na jednom mestu, priča o Srbiji koju volimo, njenoj tradiciji, lepotama, ljudima i događajima.

Najnovije vesti