fbpx

Majstorska pobeda: Viktor Troicki u finalu turnira u Sidneju

Majstorska pobeda: Viktor Troicki u finalu turnira u Sidneju

Srpski teniser Viktor Troicki rekao je posle plasmana u finale ATP turnira u Sidneju da je motivisan da se ove sezone vrati na poziciju koju je zauzimao pre jednogodišnje suspenzije.

Troicki je kažnjen 25. maja 2013. godine zbog kršenja antidoping pravila, jer na turniru u Monte Karlu nije dao traženi uzorak krvi.

"Teško je vratiti se posle pauze, želeo sam da po povratku zaigram najbolji tenis i pružam bolje partije u odnosu na prethodni period. Veoma sam motivisan da u ovoj sezoni uradim mnogo toga", rekao je Troicki.

Srpski teniser je u polufinalu pobedio Žila Milera iz Luksemburga sa 6:2, 6:4.

"Ovo je za sada odličan turnir za mene, volim da igram ovde, igrao sam finale pre nekoliko godina. Hvala navijacima, publika je uvek uz mene i to je lepo videti", rekao je Troicki.

On će se u finalu sastati sa Kazahstancem Mihailom Kukuškinom, koji je pobedio Leonarda Majera iz Argentine sa 6:4, 6:4.

"Obojica samo došli iz kvalifikacija, odigrali smo mnogo mečeva, ali osećam se sveže. Kukuškin je odličan igrač i neće biti lako", poručio je Troicki.

Turnir u Sidneju igra se za nagradni fond od 439.405 dolara.

Podeli ovu vest

O Portalu

Portal koji promoviše Srbiju i njene vrednosti. Sve na jednom mestu, priča o Srbiji koju volimo, njenoj tradiciji, lepotama, ljudima i događajima.

Najnovije vesti