fbpx

Žestoka borba i pobeda - Novak u finalu Australijan Opena!

Žestoka borba i pobeda - Novak u finalu Australijan Opena!

Novak Đoković je u finalu Australijan Opena! Najbolji teniser sveta je u polufinalu pobedio prošlogodišnjeg šampiona, Švajcarca Stena Vavrinku sa 3:2 (7:6, 3:6, 6:4, 4:6, 6:0).

Nole se Vavrinski revanširao za prošlogodišnji poraz posle u četrvtfinalu, takođe posle pet setova, i upisao 17 trijumf u 20 međusobnih duela sa Švajcarcem.

U borbi za petu titulu u Melburnu Đoković će se u nedelju od 09:30 časova sastati sa Britancem Endijem Marejom, kojeg je 2011. i 2013. pobedio u odlučujućem duelu na Ozi Openu.

U prvom setu Vavrinka je prvi došao do brejka (4:3), ali već u sledećem gemu Novak je bez izgublenog poena uzvratio istom merom. Švajcarac je kod rezultata 5:4 uspeo da spasi set loptu i uvede i produži set, međutim u taj-brejku nije imao šta da traži. Novak se poigravao sa njim, poveo sa 5:0, i onda rutinski set priveo kraju - 7:1.

Vavrinka je u drugom setu pokazao koliko je nezgodan i kvalitetan protivnik. Ponovo je prvi oduzeo servis rivalu, ali za razliku od prvog seta, sada nije dozvolio Srbinu da se vrati i relativno lako je izjednačio rezultat na 1:1.

Gubitak seta nije poremetio Noleta i u uvodnim minutama trećeg napravio je brejk za 2:0. Činilo se da je Đoković pronašao pravi rimam, međutim, Vavrinka je kod rezultata 3:1 bez izgubljenog poena oduzeo servis Novaku i potom izjednačio na 3:3.U naredna tri gema oba tenisera su bila sigurna na svoj servis, a onda je Đoković, u najvažnijem trenutku, napravio novi brejk za vođstvo u setovima - 2:1.

Nole je u istom ritmu počeo i četrvti set. Oduzeo je servis Švajcarcu (2:0) i umesto da to bude odlučujući korak ka plasmanu u finale ponovo je dozvolio Vavrinki da napravi brejk, potom još jedan, i Švajcarac je meč uveo u peti set - 6:4.

Kao i u prethodna dva seta i u odlučujućem Đoković je prvi oduzeo servis Vavrinki za 2:0, ali ovoga puta nije dozvolio da ga bilo šta poremeti. Kada je bilo najvažnije Nole je podigao nivo svoje igre, još jednom napravio brejk (4:0) i obezbedio plasman u finale Australija Opena.

Finale je u nedelju od 09:30 časova po srednjeevropskom vremenu, a najbolji teniser sveta je Gren slem u Melburnu osvajao četiri puta - 2008, 2011, 2012. i 2013.

Medije

Podeli ovu vest

O Portalu

Portal koji promoviše Srbiju i njene vrednosti. Sve na jednom mestu, priča o Srbiji koju volimo, njenoj tradiciji, lepotama, ljudima i događajima.

Najnovije vesti