fbpx

Srpske teniserke u plej ofu Fed kupa

Srpske teniserke u plej ofu Fed kupa

Ženska reprezentacija Srbije u tenisu igraće 18. i 19. aprila ove godine u plej-ofu za ulazak u Svetsku grupu II FED Kupa. Devojke koje sa klupe vodi Tatjana Jačmenica bez pomoći Ane Ivanović, Jelene Janković i Bojane Jovanovski uspele su u odlučujućem meču da savladaju selekciju Hrvatske.

U prvom meču dana, Ivana Jorović je pobedila Anu Konjuh sa 2:1 po setovima 6:3, 2:6, 7:5. Ivana je bila dominantna u prvom, imala je velikih problema u drugom, snage i koncentracije da dobije treći izuzetno uzbudljiv i neizvestan set.

Zatim ja na teren istrčala Aleksandra Krunić. Sa druge strane mreže bila je Dona Vekić. Aleksandra je fenomenalno počela meč i jako brzo dobila prvi set sa 6:1. Nastavila je Krunićeva sa dobrom igrom i u nastavku meča. U trenutku kada je povela sa 4:1 bilo je jasno da sigurno korača ka pobedi. Tako je i bilo. Na kraju 2:0 po setovima 6:1, 6:1.

Srbija je na FED turniru u Mađarskoj, pobedila Austriju, Mađarsku i Hrvatsku. Za prvo mesto na FED turniru koji će biti lišen rezultatskog značaja Srbija će igrati protiv Belorusije koja je sa 2:0 pobedila Veliku Britaniju.

Podeli ovu vest

O Portalu

Portal koji promoviše Srbiju i njene vrednosti. Sve na jednom mestu, priča o Srbiji koju volimo, njenoj tradiciji, lepotama, ljudima i događajima.

Najnovije vesti