fbpx

Delfini Partizana potopili nemački Špandau

Delfini Partizana potopili nemački Špandau

Partizan je u 6. kolu elitnog takmičenja za vaterpoliste pred svojima navijačima, uspeo da nadigra daleko iskusniji i finansijski moćiniji Špandau iz Nemačke 8:6 (2:2, 2:1, 3:0, 1:3).

Tokom prvog poluvremena vodila se poptuno izjednačena borba o čemu govori i rezultat – 4:4. Pitanje pobednika je rešeno tokom treće deonice u kojoj je Partizan odigrao maestralno. Dobili su crno – beli ovaj period igre sa 3:0, pobegli na 7:4 i već tada je bilo jasno da i pored neiskustva i mladosti Partizan neće prokockati stečeni capital.

Golove za Partizan koji je četiri kola pre kraja ligaškog dela takmičenja ostao u trci za mesto na finalnom turniru postigli su: Mandić 2, Subotić 2, Stojanović 2, Lazić, Gogov po jedan. S druge strane najefikasniji je bio Majers sa 2 gola.

"Mnogo nam znači ova pobeda. Borićemo se za mesto na finalni tunir, ali je najvažije da ekipa iz utakmice u utakmicu napreduje. Šteta je što nemamo adekvatnu podršku u finansijskom smislu jer bi mogli čudo da napravimo. Ali tako je kako je. Nama ostaje da ostavimo srce i dušu u bazenu", rekao je kapiten Partizana, sjajni Dušan Mandić.

Podeli ovu vest

O Portalu

Portal koji promoviše Srbiju i njene vrednosti. Sve na jednom mestu, priča o Srbiji koju volimo, njenoj tradiciji, lepotama, ljudima i događajima.

Najnovije vesti