fbpx

Đoković i Zimonjić zgazili Hrvate, Srbija u četvrtfinalu

Đoković i Zimonjić zgazili Hrvate, Srbija u četvrtfinalu

Teniska reprezentacija Srbije plasirala se u četvrtfinale Svetske grupe Dejvis kupa, pošto je u Kraljevu povela protiv Hrvatske sa nedostižnih 3:0.

Treći poen Srbija je osvojila u meču dublova, pošto su Novak Đoković i Nenad Zimonjić pobedili Marina Draganju i Franka Škugora sa 3:0 u setovima (6:3, 6:4, 6:1).

Nenad Zimonjić rekao je da želi da Srbija nastavi sa dobrim igrama do same završnice Dejvis kupa.

"Veliko je zadovoljstvo igrati pred ovakvom publikom. Zahvalio bih Novaku, on donosi mnogo sigurnosti u ekipu i zadovoljstvo je što sam igrao sa njim u dublu. Nadam se da ćemo nastaviti sa ovakvim pobedama do same završnice jer želimo da ponovo osvojimo Dejvis kup", rekao je Zimonjić.

Selektor Srbije Bogdan Obradović rekao je da su igrači pokazali da imaju veliko srce i da su spremni da se žrtvuju za tim.

"Zaista smo velika porodica. Imaju ogromnu energiju i želju, spremni su da se žrtvuju, što nije slučaj u drugim reprezentacijama. Videćemo s kim ćemo igrati u četvertfinalu, ali ovaj tim je spreman, ne samo za ovu sezonu nego i za više titula", rekao je Obradović.

"Ovim duelom smo pokazali da smo dve prijateljske zemlje koje imaju sjajne sportiste i verujem da će postizati dobre rezultate", dodao je Obradović.

Srbija će u četvrtfinalu igrati protiv pobednika duela Argentine i Brazila, od 17. do 19. jula.

Podeli ovu vest

O Portalu

Portal koji promoviše Srbiju i njene vrednosti. Sve na jednom mestu, priča o Srbiji koju volimo, njenoj tradiciji, lepotama, ljudima i događajima.

Najnovije vesti