fbpx

Đoković nastavlja da pobeđuje u Indijan Velsu

Đoković nastavlja da pobeđuje u Indijan Velsu

Najbolji teniser sveta Novak Đoković plasirao se u četvrto kolo Mastersa iz serije 1000 u Indijan Velsu, pobedom nad Albertom Ramos-Vinoljasom sa 7:5, 6:3.Đoković nije blistao u meču sa Ramos-Vinoljasom, ali je uspeo da posao završi u dva seta i na terenu se zadrži manje od sat i po vremena. Ono što bi moglo da zabrine jeste očigledna nelagodnost koju oseća u levom stopalu, ali se ona za sada ne oseća u njegovoj igri. Novak će se u borbi za četvrtfinale sastati sa domaćim teniserom Džonom Iznerom sa kojim je do sada „rekete ukrstio" sedam puta. Amerikanac je sa 7:6, 6:2 izbacio Kevina Andersona.

Beograđanin je nešto sporije otvorio meč – napravio je nekoliko jeftinih grešaka i dozvolio protivniku da mu odmah oduzme servis. Ipak, vratio se sredinom seta, a da nije baš raspoložen za tenis pokazao je gem na 5:4, kada je propustio da odservira za meč. Pre tog gema zatražio je medicinski tajm-aut zbog bola u levom stopalu, ali se čini da povreda nije ozbiljnije prirode. Đoković je bio strpljiv i novim brejkom stigao do seta.

Drugi deo igre počeo je u nešto sporijem ritmu, a prvi se sa brejk loptama suočavao Đoković. Dobrim forhendima spasao je obe, da bi novi pritisak usledio u finišu. Kod rezultata 5:3 realizovao je četvrtu šansu i onda sigurno odservirao za prolazak dalje. Novak je meč završio sa 18 direktnih poena i 32 neiznuđene greške, dok je Ramos-Vinoljas samo šest puta direktno poentirao, uz 28 grešaka.

Autor:Svetozar Janičić

Podeli ovu vest

O Portalu

Portal koji promoviše Srbiju i njene vrednosti. Sve na jednom mestu, priča o Srbiji koju volimo, njenoj tradiciji, lepotama, ljudima i događajima.

Najnovije vesti