fbpx

Delfini Srbije potopili Nemce u Kragujevcu

Delfini Srbije potopili Nemce u Kragujevcu

Vaterpolo reprezentacija Srbije opravdala je ulogu favorita u duelu sa Nemcima u Svetskoj ligi i pobedila 14:8.

Pred velikim brojem navijača u Kragujevcu, nači momci koji su prošle sezone osvojili titulu prvaka Evrope, Svetsku ligu i Fina Kupa, slavili su u duelu koji je bio lišen rezultatskog značaja, s obzirom da smo mi već obezbedili mesto na finlnom tuniru koji se igra u Italiji i na kojem će pobednik izboriti mesto na Olimpijskim igrama u Brazilu.

Nemci su odigrali veoma dobro, parirali su Srbiji sve do treće deonice, kada je naša selekcija prelomila meč stekavši 10:6.

U tom trenutku jedino se postavljalo pitanje kojim će rezultatom biti završen meč između Srbije koja je od 2002. godine od kako je počela Svetska liga osam puta stizala do trona i Nemaca koji nisu nikada.

Na kraju Srbija – Nemačka 14:8. Golove za Srbiju kojoj je ostao još jedan neč u ovoj fazi takmičenja i to protiv Rusije u Kruševcu, postigli su: Filipović 5, Strahinja Rašović 4, Mandić 2, Viktor Rašović 1, Subotić 1, Jakšić 1.

Autor:Svetozar Jančić

Podeli ovu vest

O Portalu

Portal koji promoviše Srbiju i njene vrednosti. Sve na jednom mestu, priča o Srbiji koju volimo, njenoj tradiciji, lepotama, ljudima i događajima.

Najnovije vesti