fbpx

Odlična igra Jelene Janković, pobeda za četvrtfinale Indijan Velsa

Odlična igra Jelene Janković, pobeda za četvrtfinale Indijan Velsa

Srpska teniserka Jelena Janković plasirala se u četvrtfinale WTA turnira u Indijan Velsu pobedom nad Belindom Benčič u tri seta - 6:3, 3:6, 6:3. Bio je ovo drugi međusobni duel dve teniserke i Jelena je uspela da se revanšira Belindi za poraz na US openu prošle godine. Benčičeva je tada odigrala odlično protiv indisponirane Jankovićeve i slavila rezultatom 7:6, 6:3.

Pobednica ovog meča u sledećoj rundi će igrati sa boljom iz susreta Judžini Bušar – Lesija Curenko. Jelena je pokazala da se polako vraća u formu od pre nekoliko godina i može biti izuzetno zadovoljna partijom protiv mnogo mlađe protivnice. Oba osnovna udarca funkcionisala su sjajno – u prvom delu meča oslanjala se na bekhend dok nije proradio forhend, a i pokazala je zavidnu mentalnu stabilnost i agresivnost u važnim trenucima.

Ključni gem bio je peti u trećem setu, kada je spasla brejk loptu za 4:1 Švajcarkinje, što je bio početak serije koja je trajala do kraja meča. Koliko je Jelena bila agresivna pokazuje statistika – zabeležila je ukupno 41 direktan poen, uz 43 greške, dok je taj odnos kod njene protivnice bio 23:25. Jankovićeva je često pokušavala da skraćuje poene, pa je tako osvojila 17 od 31 poena na mreži.

Autor:Svetozar Jančić

Podeli ovu vest

O Portalu

Portal koji promoviše Srbiju i njene vrednosti. Sve na jednom mestu, priča o Srbiji koju volimo, njenoj tradiciji, lepotama, ljudima i događajima.

Najnovije vesti