fbpx

Novak nezaustavljiv - deklasirao Mareja!

Novak nezaustavljiv - deklasirao Mareja!

Posle Jelene Janković i Novak Đoković je izborio plasman u finale Indijan Velsa pa će ljubitelji tenisa u nedelju imati mogo razloga da budu uz Sport klub i prate dva velika finala. Jelena igra protiv Simone Halep a Novak posle masetralne partije i ubedljive pobede nad Endijem Marejom 2:0 po setovima 6:2, 6:3. Na žalost Zimonjić i Matkovski su poraženi u polufinalu, ali iovako imamo razloga da budemo egzaltirani uspehom naših tenisera.

Novak je fenomenalno počeo meč. Najbolji teniser planete je odmah napravio brejk, zatim sačuvao svoj servis, pobegao na velikih 3:0. Svi oni koji su se nadali da bi Marej u ovom setu mogao da se vrati u meč i donese neizvesnost, ostali su razočarani. Đoković je bez problema stigao do 5:1 uz još jedan brejk. Kada se očekivalo da privede set, Marej je uspeo da vrati jedan brejk i smanji na 2:5. Međutim, pomoći nije bilo za Britanca. Đoković je ponovo počeo da igra kao na početku meča i vrlo brzo je poveo sa 1:0. Lako i ubedljivo. Čak bi se moglo reći neočekivano lako i ubedljivo – 6:2.

Drugi set ista priča kao i prvi. Novak je igrao kao u transu. Ništa mu nije smetalo, ni tropska vrelina, ni činjenica da mu je ovo bio prvi meč u dnevnom turniru u Indijan Velsu ni kvalitetan rival kakav Marej definitvno jeste. Na iznenađenje ljubitelja tenisa u Indijan Velsu a na radost svih onih koji su navijali za Noleta na semaforu je ponovo pisalo velikih 3:0. Imao je Marej dve brej lopte i priliku da smanji na 3:2, ali je tada proradio servis Đokovića. Uspeo je da se spasi, povede sa 4:1 i samo dva gema su ga delila od plasmana u veliko finale.

Nole ništa nije prepustio slučaju dobio je vrlo brzo i drugi set sa 6:3, u velikom finalu će mu rival biti  Federer.

Autor: Svetozar Janičić

Podeli ovu vest

O Portalu

Portal koji promoviše Srbiju i njene vrednosti. Sve na jednom mestu, priča o Srbiji koju volimo, njenoj tradiciji, lepotama, ljudima i događajima.

Najnovije vesti