fbpx

ORLIĆI GOLOM MILUNOVIĆA SRUŠILI ITALIJANE

ORLIĆI GOLOM MILUNOVIĆA SRUŠILI ITALIJANE

 Mlada reprezentacija U21 koja se priprema za Evropsko prvenstvo koje se igra u Češkoj i koje je ujedno i kvalifikaciono za plasman na Olimpijske igre u Brazilu, uspela je u Italiji da pobedi sa 1:0. Gold odluke postigao je Luka Milunović u 60. minutu. Italija je od 47. minuta igrala sa fudbalerom manje na terenu jer je Berardi dobio drugi žuti karton.

Izabranici Mladena Dodića koji je na mestu selektora zemenio Ćurčića koji je preuzeo seniorsku reprezentaciju odigrali su dva meča u proteklih nekoliko dana. Prvo su u Novom Sadu poraženi od Švedske sa 1:0 iako su većim delom meča bili bolji rival, a gol primili posle početničke greške defanzivne linije. Rezultat iz Italije sigurno će biti veliki motiv i podstrek pred šampionat Evrope u Češkoj od koje se od Srbije očekuje mnogo.

Srbija će na Evropskom šampionatu igrati u grupi sa Nemačkom, Danskom i domaćinom Evropskog prvenstva, selekcijom Češke. Plasman u polufinale garantuje mesto na Olimpijskim igrama uz naravno borbu za tron. Podsećanja radi Srbija je na smotru najboljih selekcija Starog kontinenta stigla posle gotovo senzacionalne pobede u dvomeču sa selekcijom Španije koja je dva puta uzastopno bila šampion Evrope u ovoj konkurenciji.

Autor: Svetozar Janičić

Podeli ovu vest

O Portalu

Portal koji promoviše Srbiju i njene vrednosti. Sve na jednom mestu, priča o Srbiji koju volimo, njenoj tradiciji, lepotama, ljudima i događajima.

Najnovije vesti