fbpx

Novak slomio Iznera, finale u Majamiju sa Marejem

Novak slomio Iznera, finale u Majamiju sa Marejem

U velikom finalu turnira u Majamiju snage će odmeriti Novak Đoković i Endi Marej. Biće to repriza finala Australijen Opena u kojem je Nole stigao do trona. Đoković je u polufinalu posle velike borbe uspeo da pobedi neugodnog Džona Iznera sa 2:0 po setovima 7:6, 6:2.

Prvi set doneo je atomski tenis. Novak se borio kao lav da neutrališe fantastične servise Džona Iznera, dok je sa druge strane Izner pokušavao da izbegne bilo kakvu razmenu udaraca.

Zvuči malo neverovatno, ali prvu brejk loptu na ovom meču videli smo tek u 12 gemu. Nole je imao priliku da dobije set, ali je Izner uspeo da se izvuče i stigne do taj-brejka. Međutim, tu mu spasa nije bilo. Đoković je uspeo da pobegne na 5:1, Izner se nije predavao ali na kraju, na semaforu je pisalo 7:6 (7:3).

Drugi set, ista priča. Borba titana. Brutalni servisi Iznera, sjajna odbrana Đokovića. A onda je stigla prilika iz snova. Treći gem, na semaforu je pisalo 0:40. Nole je ima tri prilike da stigne do brejka, prvog na ovom meču. Iskoristio je drugu!!! Amerikanci na tribinama su utihnuli a svi koji su navijali za Đokovića poskočili sa svojih sedišta uvereni da je pitanje pobednika rešeno i da Nole neće prokockati veliku prednost koju je stekao.

Najbolji teniser planete je sačuvao svoj servis, odmah zatim ponovo napravio brejk protiv Iznera koji je u ovim trenucima delovao psihološki slomljeno. Kraj se nazirao. Tačnije rečeno jedino se postavljalo pitanje kojim će rezultatom Nole dobiti drugi set i izboriti plasman u finale. Na kraju – 6:2

Endi Marej izborio je plasman u finale turnira u Majamiju, pošto je posle znatno bolje igre tokom veoma čudnog meča slavio protiv Tomaša Berdiha sa 2:0 po setovima 6:4, 6:4. Kuriozitet predstavlja podatak da su oba seta imala isti tok, više nego čudan.

Marej je na startu napravio brejk, Berdih uzvratio, novi brejk Mareja za 3:1, a zatim je Britanac ljubomorno čuvao servis do kraja oba seta. U jednom trenutku ljubitelji tenisa su se pitali da li gledaju reprizu ili LIVE meč!

Veliko finale je na programu u nedelju sa početkom u 19.00 časova a prenos je na Sport klubu 2. Danas je na programu finale u ženskoj konkurenciji. Za titulu će se boriti Serena Vilijams i Suarez Navaro. Meč počinje u 19.00, takođe prenos na Sport klubu 2.

Autor: Svetozar Janičić

Podeli ovu vest

O Portalu

Portal koji promoviše Srbiju i njene vrednosti. Sve na jednom mestu, priča o Srbiji koju volimo, njenoj tradiciji, lepotama, ljudima i događajima.

Najnovije vesti