fbpx

Posle duže pauze Tipsarević se vratio pobedom!

Posle duže pauze Tipsarević se vratio pobedom!

Janko Tipsarević se pobedom vratio na ATP tur! Srpski teniser je noćas u prvom kolu turnira u Hjustonu savladao Brzilca Giljerma Klezara - 6:4, 3:6, 7:6 (9:7) posle dva sata i 40 minuta velike borbe.

Nekada jedan od najboljih igrača na svetu meč nije odigrao od oktobra 2013. zbog povrede i stopala, a u karijeri je osvojio četiri ATP titule. Janko je nekoliko puta odlagao povratak, a u ovom trenutku je najvažnije da je ponovo na terenu.

Pre deset dana u konkurenciji dublova na mastersu u Majamiju, igrao je u paru sa Novakom Đokovićem, ali su poraženi već na startu od švedsko-austrijskog para Robert Lindšted/Jirgen Melcer.

U osmini finala turnira u Hjustonu Tipsarević se sastaje sa Kolumbijcem Santjagom Hiraldom, 32. igračem sveta, koji je nadigrao Brazilca Rožerija Dutra Silvu (6:2, 6:2). Oba dosadašnja međusobna duela dobio je Janko, poslednji 2013. godine u Bukureštu.

Turnir u Hjustonu, koji se igra za nagradni fond od 549.230 dolara, završen je za Dušana Lajovića, koji je u prvom kolu poražen od Francuza Žeremija Šardija (6:4, 6:4).

SK će od četvrtfinala prenostiti mečeve iz Hjustona.

Podeli ovu vest

O Portalu

Portal koji promoviše Srbiju i njene vrednosti. Sve na jednom mestu, priča o Srbiji koju volimo, njenoj tradiciji, lepotama, ljudima i događajima.

Najnovije vesti