fbpx

Novak drugi put najbolji sportista sveta!

Novak drugi put najbolji sportista sveta!

Srpski teniser Novak Đoković po drugi put u karijeri dobitnik je prestižne nagrade Laureus za najboljeg sportistu godine. Najbolji teniser sveta pobedio je u konkurenciji fudbalera Kristijana Ronalda, vozača Formule jedan Luisa Hamiltona, motocikliste Marka Markesa, atletičara Renoa Lavilenija i golfera Rorija Meklorija.

Đoković je u 2014. godini osvojio sedam titula, među kojima su Vimbldon, masters turniri u Indijan Velsu, Majamiju, Rimu i Parizu, Završni turnir u Londonu i turnir iz serije 500 u Pekingu.

"Protekla sezona bila je jedna od najboljih u mojoj karijeri, ostvario sam velike uspehe, ali moram da istaknem da to nije bila isključivo moja zasluga. Veliku zahvalnost dugujem svom timu koji mi je mnogo pomogao i bez koga ne bih bio ovo što jesam", rekao je Đoković.
Kako se Novak zahvalio na prestižnom priznanju, pogledajte OVDE.

Nakon osvajanja Vimbldona Đoković se 7. jula 2014. godine vratio na prvo mesto ATP rang liste na kojem se nalazi i danas. Đoković je Laureus dobio i 2012. godine za dostignuća u 2011.

Zbog obaveza na turniru u Monte Karlu nije mogao da prisustvuje svečanosti u Šangaju, pa mu je nagradu uručila princeza Šarlin od Monaka.

"Hvala Laureusu, instituciji koja okuplja sportske legende i koja brine o mladima širom sveta. Sport je zaista inspiracija i motivacija za mnoge od nas i jezik koji svi razumemo i volimo. Sport je često ohrabrenje za decu da vežbaju i sanjaju. Ali, to nisu samo trofeji i medalje, već takmičenje i nadogradnja kao put ka boljim pojedincima i boljem društvu" - poručio je Đoković.

Nakon osvajanja Vimbldona Đoković se 7. jula 2014. godine vratio na prvo mesto ATP rang liste na kojem se nalazi i danas.
Đoković je Laureus dobio i 2012. godine za dostignuća u 2011.

Medije

Podeli ovu vest

O Portalu

Portal koji promoviše Srbiju i njene vrednosti. Sve na jednom mestu, priča o Srbiji koju volimo, njenoj tradiciji, lepotama, ljudima i događajima.

Najnovije vesti